Το πρωτο βαπτισμα στο Πανεπιστημιο

Σ’ όλες τις πόλεις που φιλοξενούν ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι φοιτητές προσέρχονται από σήμερα για να εγγραφούν, έχοντας ταυτόχρονα την πρώτη επαφή με τις φοιτητικές παρατάξεις που αναλαμβάνουν το ρόλο του καθοδηγητή στις εγγραφές αλλά και στα προβλήματα του κάθε Πανεπιστημίου.

Ομαλά ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας, μιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δεν προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή σε κατάληψη. Όπως μεταφέρει ο κ. Αναστάσιος Παράσχου ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Δ.Π.Θ. «το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, αντελήφθη ότι δεν υπήρχε η θέληση των υπαλλήλων για κινητοποιήσεις κι επιπλέον σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απόδοση του επιδόματος των 60.000δρχ., με τη μορφή του 30+30». Να σημειωθεί ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί από 1-1-2002 ενώ οι υπόλοιπες 30.000 θα καταβάλλονται από 1-7-2002.

Ο κ. Παράσχου προσθέτει ότι «η Ομοσπονδία αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη λύση και αποφάσισε να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εγγραφές, για να μην ταλαιπωρηθούν οι φοιτητές».

Στη Νομική Σχολή, στο ισόγειο, ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών προσήλθε για την εγγραφή στο πρώτο έτος. Μέχρι τις 10.00 το πρωί ήδη είχαν εγγραφεί 34 άτομα. Κάποιοι απ’ τους νεοφερμένους συνοδεύονταν απ’ τους γονείς τους (σε μικρό αριθμό), ενώ η πλειοψηφία συμβουλευόταν τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίοι ως γνωστόν στις εγγραφές αναλαμβάνουν την ενημέρωση γενικά επί των ακαδημαϊκών ζητημάτων.

Οι περισσότεροι πάντως έμοιαζαν να εξυπηρετούνται και να μην χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.