Το πρωτο ΙΕΚ λειτουργει στο Δημο Σουφλιου

Τους πρώτους του σπουδαστές θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το Τμήμα ΙΕΚ, το οποίο θα λειτουργήσει στο Δήμο Σουφλίου και το οποίο αποτελεί καρπό των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για λειτουργία ενός τμήματος σε πρώτη φάση, στην ειδικότητα «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα», καθώς έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 15 σπουδαστών, κατόπιν σχετικής διαδικασίας των εγγραφών που προηγήθηκε. Στο επόμενο εξάμηνο ενδέχεται να ξεκινήσει και το δεύτερο τμήμα, εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση. Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007 θα λάβει χώρα η τελετή εγκαινίων του ΙΕΚ Σουφλίου.

Για τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που είχαν στόχο τη δημιουργία τμήματος ΙΕΚ στο Σουφλί μίλησε σε επικοινωνία της με τον ΠτΘ η δήμαρχος Σουφλίου, Αθανασία Κακαλή.

Μετά από προσπάθειες που κατέβαλλε η Δημοτική Αρχή Σουφλίου και μετά από επαφή που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) στην Αθήνα, εξασφαλίστηκε η έγκριση για την δημιουργία του Τμήματος ΙΕΚ στην πόλη του Σουφλίου. Όπως μετέφερε η δήμαρχος Σουφλίου Αθανασία Κακαλή, πρόκειται για ένα τμήμα που θα λειτουργεί σε πρώτη φάση στο φθινοπωρινό διάστημα, ενώ «ευελπιστούμε να μας δοθεί η έγκριση και για δεύτερο τμήμα στο επόμενο εξάμηνο που θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο».

Τους πρώτους του σπουδαστές θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το ΙΕΚ Σουφλίου, καθώς έχει ο σχετικός εξοπλισμός με δαπάνη του Δήμου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα. «Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε με δαπάνη του Δήμου. Εξοπλίστηκε κατάλληλα ο χώρος και έχουν δημιουργηθεί αίθουσες διδασκαλίας, τόσο το Εργαστήριο Πληροφορικής, όσο και η αίθουσα Θεωρίας, ώστε να υποδεχτούν τους σπουδαστές από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με όλα τα μέσα, τα οποία προβλέπονται από τις προδιαγραφές του Οργανισμού».

«Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα» είναι η ειδικότητα που μπορούν να σπουδάσουν οι σπουδαστές του εν λόγω Τμήματος, η δυναμικότητα του οποίου φτάνει τα 15 άτομα. «Ήδη έχουν γίνει οι εγγραφές και το Τμήμα είναι έτοιμο να λειτουργήσει».

Η λειτουργία του Τμήματος δίνει ένα άλλο πνεύμα προοπτικής στην ευρύτερη περιοχή, καθώς, όπως εξήγησε η δήμαρχος Σουφλίου, εδώ πλέον μπορούν να φοιτούν τόσο παιδιά που έχουν τελειώσει το Λύκειο και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν αλλού τις σπουδές τους, αλλά και παιδιά από τους όμορους δήμους, «ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται ή να φεύγουν εκτός νομού για τις αντίστοιχες ειδικότητες». Επίσης, τα παιδιά καλούνται να αποκτήσουν ένα πτυχίο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και το οποίο θα τους δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα εύρεσης εργασίας αργότερα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.