Το πρωτο «γαλαζιο» πολιτικο ημερολογιο γεννηθηκε στη Ροδοπη

Κωνσταντίνος Τσαρδακλής, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης «Ήθελα μέσα από αυτό το ημερολόγιο να δώσω τα σημεία-σταθμούς της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ»

Η νέα χρονιά πάντοτε σηματοδοτεί μία επανεκκίνηση και την «γέννηση» καινούργιων προσπαθειών και στοχεύσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Κωνσταντίνος Τσαρδακλής, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης επιμελήθηκε ένα πρωτότυπο ημερολόγιο για το 2019. Ο λόγος για το πρώτο πολιτικό ημερολόγιο της ΝΔ που οφείλεται στην επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Τσαρδακλή, ενώ φέρει την «υπογραφή» της 2KProject στο κομμάτι της σχεδίασης και της εκτύπωσης. Πέραν της πρακτικής του χρησιμότητας, το ημερολόγιο αποτελεί ένα «γαλάζιο εγχειρίδιο» αφού μέσα από τις σελίδες του ζωντανεύουν ιστορικοί σταθμοί της κεντροδεξιάς παράταξης, πρόεδροι και γεγονότα που σημάδεψαν τη πολιτική ζωή του τόπου μας, συνέδρια αλλά και εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Το περιεχόμενο, αντλώντας υλικό από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του κ. Τσαρδακλή, είναι κατανεμημένο σε τρείς ενότητες: τις ημερομηνίες – σταθμούς της Νέας Δημοκρατίας, πληροφορίες σχετικά με την ΟΝΝΕΔ και τις διευθύνσεις των γραφείων της σε όλη την Ελλάδα και το κομμάτι των σημειώσεων, καθώς μιλάμε για ένα ημερολόγιο-ατζέντα. 

Κωνσταντίνος Τσαρδακλής «Έχω στην κατοχή μου 100 βιβλία με θεματική τη Νέα Δημοκρατία» 

Προκειμένου να εξηγήσει πως οδηγήθηκε στην ιδέα για τη δημιουργία του ημερολογίου, ο επιμελητής έκανε μία σύντομη αναφορά στην πολιτική πορεία του, μία πορεία που ξεκίνησε ήδη από τα νεανικά χρόνια του. «Από μικρός ασχολούμαι με τα πολιτικά πράγματα και ιδιαίτερα με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, μέλος της ΝΟΔΕ Ροδόπης και στα φοιτητικά μου χρόνια καταπιάστηκα ενεργά με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου έφτασααναπληρωτής υπεύθυνος πόλης, ενώ  ασχολούμαι και με τη ΔΑΚΕ γεωτεχνικών.
 
Όπως είναι φυσικό από αυτή μου την ενασχόληση έχω μια μεγάλη συλλογή αρχειακού και φωτογραφικού υλικού. Φανταστείτε ότι έχω στην κατοχή μου γύρω στα 100 βιβλία με θεματική τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να έχουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί Νεοδημοκράτες αυτή τη συλλογή» πληροφόρησε ο ίδιος για να αναδείξει στην συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε όλο αυτό το πλούσιο υλικό. 

«Είναι ένα κόμμα με ιστορία 45 χρόνων και στη διάρκεια αυτή έχουν γίνει πολλά γεγονότα» 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με ιστορία 45 χρόνων και στη διάρκεια αυτή έχουν γίνει πολλά γεγονότα. Ήθελα μέσα από αυτό το ημερολόγιο να δώσω τα σημεία-σταθμούς της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.Η δημιουργία του μου πήρε περίπου ένα χρόνο για να γράψω τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρω μέσα στην ατζέντα. Το γενικό πλαίσιο αφορά τη ΝΔ και την ΟΝΝΕΔ σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι σε τοπικό. Ωστόσο και σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν κάποια γεγονότα, όπως επισκέψεις υπουργών ή στελεχών της ΟΝΝΕΔ, εκλογές στις ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Ροδόπης» συμπλήρωσε, θέλοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο πολιτικό ημερολόγιο της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Όταν ξεκίνησα να γράφω τα ιστορικά στοιχεία σκέφτηκα μήπως υπήρχε κάτι αντίστοιχο, όμως δεν κατάφερα να βρω κάτι παρόμοιο. Έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν κάτι καλό να δημιουργήσω και να κοσμεί τη βιβλιοθήκη όποιου θέλει να το προμηθευτεί. Το έχω στείλει σε όλους τους εν ζωή προέδρους της ΝΔ. Από εκεί και πέρα τα σχόλια από την πρώτη στιγμή ήταν θετικά και βέβαια το ημερολόγιο έχει ταξιδέψει και εκτός των ορίων της Ροδόπης» αποκάλυψε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.