Τo πλανο δρασης του Σπαρτακου τις 100 πρωτες ημερες στον δημο

«Χρειαζόμαστε δήμαρχο “εκτός ορίων”» επισημαίνει η παράταξη

Τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό με τη συμπλήρωση 14 μηνών από σήμερα θυμάται η δημοτική παράταξη του Σπάρτακου για να καταγράψει μια ζοφερή εικόνα της υπάρχουσας πραγματικότητα σε ανακοίνωσή της.

Η παράταξη δράττεται της ευκαιρίας στο πλαίσιο της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επισημάνει πως «χρειαζόμαστε δήμαρχο “εκτός ορίων”», καταθέτοντας το δικό της πλάνο δράσεων τις 100 πρώτες ημέρες στον Δήμο, από την ανάληψη καθηκόντων του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος στον δήμο Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε 14 μήνες από σήμερα η Κομοτηνή και η περιφέρειά της συμπληρώνουν 100 χρόνια ελεύθερης ζωής. Μια επέτειος που αναμένεται να περάσει σε κλίμα βαρύ, αφού ο τόπος μας στα χρόνια της τρέχουσας κρίσης χτυπήθηκε δυσανάλογα και το ντόπιο δυναμικό ολοένα και φθίνει. Το κέντρο της πόλης μοιάζει εγκαταλειμμένο, οι χρόνιες αδυναμίες οξύνθηκαν, η μετανάστευση –ιδίως των νέων επιστημόνων– σαρώνει, η μιζέρια είναι πανταχού παρούσα. Η εκπροσώπηση του νομού στην Κυβέρνηση είναι μηδενική, στην Βουλή αόρατη, στο περιφερειακό συμβούλιο κλινικά νεκρή, ενώ και στους τοπικούς φορείς το επίπεδο πέφτει διαρκώς. Τι είδους απάντηση μπορεί να είναι ένας δήμαρχος -διαχειριστής μέσα στο τοπίο αυτό; Άραγε οι «επικρατέστεροι» υποψήφιοι για τον Δήμο Κομοτηνής συνειδητοποιούν τη δραματικότητα της κατάστασης;

Φυσικά και υπάρχουν άπειρα προβλήματα της λεγόμενης καθημερινότητας, με πρώτο και κυριότερο τα αμέτρητα αδέσποτα σκυλιά που (για να μείνουμε στην πιο μετρήσιμη παράμετρο) στέλνουν καθημερινά κόσμο στο νοσοκομείο. Βεβαίως και πάσχουμε στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου, της κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, της αισθητικής και της ταυτότητας της πόλης. Για όλα αυτά ήδη έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, είναι όλες καταγεγραμμένες στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και στην ιστοσελίδα μας (www.spartakos.gr). Για όλα ψάξαμε λύσεις ρεαλιστικές και παραγωγικές την παρελθούσα πενταετία. Όμως κι αυτά να μπαλωθούν κάπως, δεν αρκούν, αν εξακολουθεί να λείπει εκείνη η νέα πνοή που χρειάζεται η Κομοτηνή και όλη η Ροδόπη.

Χρειαζόμαστε δήμαρχο «εκτός ορίων»:

να επιστρατεύσει κάθε δυναμικό και εκπροσώπηση του τόπου μας, να κλωτσήσει το αδιάφορο κατεστημένο του παρακμιακού αθηναϊσμού, να απαιτήσει την διάλυση του προξενικού κυκλώματος, να βάλει ένα φρένο στον κατήφορο.
Να ασχοληθεί με τα πάντα, να κεντρίσει με το δικό του παράδειγμα το φιλότιμο των πολιτών, να «βγάλει» τελικά από δημότες και δημοτικούς υπαλλήλους τον καλύτερό τους εαυτό.

Να δώσει το σύνθημα ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις θα λύσουμε ΤΩΡΑ χρονίζοντα προβλήματα (Ίδρυμα Παπανικολάου, Πάρκο Καρυδορρέματος, μεταφορά Πυροσβεστικής…).

Ήδη μέσα στις 100 πρώτες μέρες του στον Δήμο, αυτό να κάνει. Όχι να μοιράσει φούμαρα στον κόσμο και καρέκλες στους «δικούς του» αλλά το ακριβώς αντίθετο: να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο σήμα ότι λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός αιώνα ελευθερίας αλλά και μπροστά στο χείλος του γκρεμού, κάτι άλλαξε ριζικά, σαν από θαύμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.