Το παθημα… με τους λαμπτηρες οδοφωτισμου, εγινε μαθημα στον δημο Κομοτηνης

Διετής ο νέος διαγωνισμός, για να αποτραπεί το «μπλακ άουτ» από τη «βροχή» των ενστάσεων

Τους όρους του νέου διαγωνισμού για την προμήθεια λαμπτήρων οδοφωτισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων, φωτιστικών σωμάτων, υλικών οδοφωτισμού και εν γένει ηλεκτρολογικού υλικού κατήρτησε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής. Με νωπές τις μνήμες από τα διαδοχικά «μπλακ άουτ», που προκάλεσαν οι απανωτές ενστάσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς της τελευταίας διετίας, η δημοτική αρχή και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν να στραφουν στην προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, τόσο για το 2016, όσο και για το 2017.  

Δημήτρης Πολιτειάδης

«Ο δήμος είναι πολύ ταλαιπωρημένος από αυτήν την υπόθεση- πέρυσι είχαμε 52 ενστάσεις»

Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους πολλές γειτονιές και οικισμοί του δήμου Κομοτηνής έμειναν επί μακρόν στο σκοτάδι, εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ηλεκτρολογικό υλικό. «Πέρυσι είχαμε 52 ενστάσεις για διάφορους λόγους, ακόμα και για το αν τηρούνται οι προδιαγραφές των λαμπτήρων, κάτι για το οποίο βέβαια είναι ξεκάθαρο όταν ξεκινάει ένας διαγωνισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης. «Ο δήμος είναι πολύ ταλαιπωρημένος από αυτήν την υπόθεση», σχολίασε σε άλλο σημείο, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος διαγωνισμός ξεκίνησε τον Ιανουάριο και μετά από τις απανωτές ενστάσεις κατέληξε να υλοποιηθεί το έργο τον μήνα Νοέμβριο. «Φέτος, για να μην έχουμε αυτήν την ταλαιπωρία», συνέχισε, «αποφασίσαμε να κάνουμε τον διαγωνισμό για δύο χρόνια, για το 2016 και για το 2017, ούτως ώστε, ακόμα κι αν προκύψουν ενστάσεις, να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες για ένα ικανό  χρονικό διάστημα και να μην υπάρχουν προβλήματα στον φωτισμό της πόλης».

255.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού

Σημειώνεται ότι το ύψος του προϋπολογισμού, που όρισε η Οικονομική Επιτροπή για τη συγκεκριμένη προμήθεια, είναι περίπου 255.000 ευρώ. Αναλυτικά οι όροι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, μέσω του οποίου θα γίνει η προμήθεια του ηλεκτρολογικού υλικού, θα γίνουν γνωστοί εντός των επόμενων ημερών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.