Το ΠΑΣΟΚ σε πληρη διαταξη μαχης

Σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νομαρχιακών επιτροπών υποστήριξης εκλογικών διαδικασιών. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα γίνουν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων, των γραμματέων των οργανώσεων και του νέου γραμματέα της Ν.Ε.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πετρίδης μίλησε στον ΠτΘ για τα στάδια της προεκλογικής προετοιμασίας.
«Η ανασυγκρότηση έρχεται και κλείνει σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα συγκροτηθούν τα νέα περιφερειακά όργανα, οι δημοτικές, οι νομαρχιακές και οι περιφερειακές εκπροσωπήσεις του κινήματος. Από τα τέλη Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε πλήρη διάταξη μάχης.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα γίνουν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών μας οργανώσεων, των γραμματέων των οργανώσεων και του νέου γραμματέα της Ν.Ε. ο οποίος θα ονομάζεται συντονιστής. Μετά τις 15 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του μήνα θα εκλεγεί η 19μελής περιφερειακή επιτροπή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θα προηγηθούν κάποιες δημοτικές συνελεύσεις στις οποίες θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για οποιοδήποτε όργανο.

Η ποσόστωση είναι γεγονός και στα όργανα συμμετέχουν τα δύο φύλλα σχεδόν ισότιμα. Σε ό,τι αφορά τους συντονιστές και τους γραμματείς προβλέπεται η θέση του αναπληρωτή γραμματέα και του αναπληρωτή συντονιστή, ο γραμματέας με τον αναπληρωτή του θα είναι διαφορετικού φύλου, οπότε μιλάμε για ζεύγη διαφορετικών φύλων». Ο κ. Πετρίδης εξηγεί ότι τα δύο φύλα διεκδικούν επί ίσοις όροις την εκπροσώπησή τους.

Δεν αποκλείει για τη Ροδόπη να υπάρχουν υποψηφιότητες για τη θέση του γραμματέα και από γυναίκες. «Στο νομό Ροδόπης οι γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια έχουν κατακτήσει και υπερβεί τις όποιες ποσοστώσεις κατά καιρούς έχουν θεσπιστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε άλλες περιοχές δεν χρειάζεται και μία παρότρυνση» παρατηρεί.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν επισήμως μεταξύ 27 και 30 Μαΐου οπότε θα γίνουν οι δημοτικές συνελεύσεις.

Δυνατότητα εγγραφής μελών που θα ψηφίσουν στις διαδικασίες της 5ης Ιουνίου δίνεται μέχρι τις 27 Μαΐου. Δικαίωμα εκλέγεσθαι έχουν τα μέλη και όχι οι φίλοι, οι οποίοι όμως μπορούν να μεταπηδήσουν στα μητρώα μελών.

Από το 1974 μέχρι σήμερα τα μέλη της Ν.Ε. εκλέγονταν από καθολική ψηφοφορία και αποτελούσαν τη 17μελη, 19μελη και 15μελη Ν.Ε. «Από δω κι έπειτα η Ν.Ε. θα αποτελείται από τους εκλεγμένους γραμματείς και τους αναπληρωτές τους των δημοτικών οργανώσεων με έναν συντονιστή, εκλεγμένο από τη βάση. Το υπόλοιπο σώμα θα απαρτίζεται από τους νέους γραμματείς των δημοτικών οργανώσεων και τους αναπληρωτές τους. Επιχειρείται να δοθεί μία μεγαλύτερη δυναμική και δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης κυρίως στις δημοτικές οργανώσεις που είναι και τα πρωτοβάθμια όργανα και τα κύτταρα της πολιτικής μας. Ο ρόλος του συντονιστή θα είναι πολύ σημαντικός γιατί θα πρέπει να διαχειριστεί την ουσιαστική διασύνδεση των δημοτικών οργανώσεων με το νομαρχιακό σχήμα. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ως ενδιάμεσος σύνδεσης των δημοτικών οργανώσεων με την περιφερειακή οργάνωση».

Ο κ. Πετρίδης τονίζει ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βγει ακόμη πιο δυναμικά στην κοινωνία και προς αυτήν την κατεύθυνση από το φθινόπωρο θα γίνονται τακτικές επισκέψεις στελεχών από την Αθήνα, για επί της ουσίας διάλογο.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.