Το Πασχα του «Επιχειρειν»

Πέντε επιχειρηματίες της πόλης μας, οι Ειρήνη Αθανασοπούλου, Στέλιος Γκουντάκος, Δημήτρης Καραπαζαρλής, Μαρία Βενετίδου και Λιουντμίλα Βερτίκοβα μιλούν για την προσδοκώμενη «ανάσταση» της αγοράς + Προτάσεις διακόσμησης και ομορφιάς για τις ημέρες του Πάσχα

Κάποτε το Πάσχα, όπως αντίστοιχα και οι γιορτές των Χριστουγέννων, σηματοδοτούσαν την «μεγάλη έξοδο» των καταναλωτών στην αγορά. Είτε για την κάλυψη των «υποχρεώσεων» σε ό,τι αφορά τα δώρα, είτε για την κάλυψη των απαραίτητων για το πασχαλιάτικο τραπέζι είτε και ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για έξοδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη παύση από την εργασία.
 
Επτά και πλέον χρόνια μέσα στην κρίση, η «έξοδος» αυτή έχει «συμμορφωθεί» στα δεδομένα της εποχής – και λογικό αν κρίνει κανείς από τις οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες κάθε ελληνικού σπιτιού – με αποτέλεσμα η πάλαι ποτέ «μεγάλη έξοδος» να έχει καταστεί σε «άδι-έξοδο» για το επιχειρείν, που βλέπει και αυτές τις ημέρες, τα καταστήματά του άδεια, τα ράφια των εμπορευμάτων γεμάτα και τις υποχρεώσεις στον αντίποδα αυξημένες.
 
Το ερώτημα λοιπόν των ημερών, σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες της πόλης μας, πέραν της αγαπημένης τους πασχαλινής ανάμνησης, μονόδρομος: Προσδοκάτε «ανάσταση» στην αγορά;
 
Στα ερωτήματα απαντούν  οι κ.κ. Ειρήνη Αθανασοπούλου, του καταστήματος οπτικών “Visual Optics”, o  κ. Στέλιος Γκουντάκος  του “Kaffeine”, η κ. Μαρία Βενετίδου του καταστήματος «Έπιπλο-Φως-Δώρο», ο κ. Δημήτρης Καραπαζαρλής του εστιατορίου «Κιβωτός Grill House»  και η κ. Λιουντμίλα Βερτίκοβα του κέντρου αισθητικής “Beauty Star”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.