Το παρεμποριο «σκοτωνει» τους Οπωροπωλες και τους Λαχανοπωλες της Κομοτηνης

Κυριάκος Γκογκότσης, πρόεδρος του Σωματείου Οπωροπωλών - Λαχανοπωλών Κομοτηνής «Δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα, το ξέρουμε και το κατανοούμε, δυστυχώς όμως δεν έχουμε κάποιον άλλο να μας προστατέψει»

Να λάβουν μέτρα, έστω και την ύστατη στιγμή, κατά του παρεμπορίου που έχει γιγαντωθεί στην περιοχή μας για να προστατέψουν το κλάδο τους, ζητούν με επιστολή τους προς το τμήμα Εποπτείας Εμπορίου της ΠΑΜΘ, το Δήμο Κομοτηνής και την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης τα μέλη του Σωματείου Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας.
 
Με ανοιχτή επιστολή τους προς τους τρείς αυτούς φορείς τονίζουν ότι πλέον η κατάσταση με τους πλανόδιους πωλητές, που λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και ζητούν την άμεση μέριμνά τους. 

Κυριάκος Γκογκότσης «Κατανοούμε τους παραγωγούς, και δεν έχουμε αντιπαλότητα με αυτούς, ωστόσο το θέμα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω κάποιων επιτηδείων» 

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΠτΘ ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κυριάκος Γκογκότσης, το πρόβλημα προϋπήρχε, όμως αυτή την εποχή επιδεινώνεται μιας και υπάρχει πληθώρα εμπορευμάτων, και οι επιτήδειοι φορτώνουν ό,τι μπορούν για να πουλήσουν με παράνομο τρόπο.
 
«Το πρόβλημα», τόνισε, «έχει ξεφύγει ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί αυτές οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, υπηρεσίες οι οποίες όμως είναι ήδη επιφορτισμένες με πολλά αντικείμενα».
 
«Δεν μπορεί η Αστυνομία να κάνει τα πάντα, το ξέρουμε, το κατανοούμε αυτό, δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε κάποιον άλλο να μας προστατέψει» σημείωσε ο κ. Γκογκότσης, τονίζοντας πως «από τη στιγμή που δίνονται άδειες από την Περιφέρειά σε παραγωγούς σωρηδόν, μιας και δεν υπάρχει νόμος που να την περιορίζει, κάποιοι επιτήδειοι έχουν βρει τρόπο να πουλάν οτιδήποτε θέλουν, όπου θέλουν, χωρίς να έχουν σχέση με το προϊόν, ή που δεν είναι δηλωμένα στην άδεια».
 
«Εμείς κατανοούμε τους παραγωγούς, και δεν έχουμε αντιπαλότητα με αυτούς, άλλωστε είναι κομμάτι του κύκλου εργασιών μας, το θέμα είναι ότι ξεφεύγει από τις διαστάσεις που πρέπει και κάποιοι επιτήδειοι το εκμεταλλεύονται αυτό» επισήμανε. 

Η επιστολή του Σωματείου Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής έχει ως εξής: 

«Η Διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις διαστάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο φρούτων και λαχανικών σε ολόκληρο τον Νομό αλλά και ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Η εικόνα που παρουσιάζεται καθημερινά φανερώνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και όχι μόνο δυναμιτίζει τον κλάδο μας αλλά παράλληλα ενισχύεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της παραοικονομίας στερώντας έτσι το κράτος από έσοδα.
 
Οι πλανόδιοι πωλητές φρούτων και λαχανικών έχουν μετατρέψει την πλατεία και την Βενιζέλου αλλά και πάρα πολλά άλλα σημεία της πόλης από περιστασιακά σε μόνιμα στέκια, αποβαίνοντας με την δραστηριότητά τους εις βάρος των επαγγελματιών του κλάδου.
 
Επιπρόσθετα, κι ενώ δίδονται άδειες σε παραγωγούς για πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, οι άδειες αυτές καταπατούνται και εμπορεύεται τελικά ο κάθε ένας ότι θέλει και επιθυμεί, και όλα αυτά χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι και οδηγώντας μοιραία σε οικονομικό μαρασμό την μερίδα των οπωροπωλών καταστηματαρχών.
 
Σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την καταπολέμηση του παραεμπορίου στην πόλη και τον Νομό μας»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.