Το παρασκηνιο της επισκεψης του Κωστα Καραμανλη στη Θρακη

Ιδιωτικός δίχως πολιτικά σημαινόμενα ο χαρακτήρας της επίσκεψής του

Στη Θράκη βρέθηκε το σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής, κ. Κώστας  Καραμανλής. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει επισκεφθεί ξανά την περιοχή μας το καλοκαίρι του 2009, όντας επίτιμος δημότης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
 
Η επίσκεψη είχε χαρακτήρα καθαρά ιδιωτικό, του έδωσε, ωστόσο, την ευκαιρία να θαυμάσει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, αλλά και να συνομιλήσει τόσο με θεσμικούς εκπροσώπους όσο και με κατοίκους. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο κ. Κώστας Καραμανλής φρόντισε να επισκεφθεί πολλές περιοχές της Θράκης, αρχής γενομένης από την ακριτική Δαδιά. Περιηγήθηκε σε μέρη με πλούσιο φυσικό τοπίο και ιστορικό ενδιαφέρον, όπως το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, από τον βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, συνοδευόμενος, επίσης, από τον πρώην υπουργό, κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον βουλευτή Έβρου, κ. Αλέξανδρο Δημοσχάκη, τον δήμαρχο Μαρώνειας, κ. Γιάννη Σταυρίδη και τον πρώην δήμαρχο, κ. Χρήστο Παπανικολάου και περπάτησε μαζί τους στον δρόμο που συνδέει τα Πετρωτά με την Μαρώνεια.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου απόλαυσε έναν παραδοσιακό καφέ στην πλατεία της Ξυλαγανής με κατοίκους της περιοχής, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας βρέθηκε στο Αρμενούσι Ιάσμου με θεσμικούς εκπροσώπους, όπως τον πρώην υπουργό, κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον βουλευτή Έβρου, κ. Αλέξανδρο Δημοσχάκη, τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νικόλαο Τσαλικίδη, προέδρους των Επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων της Ροδόπης, κ.κ. Αντώνη Γραβάνη, Ανέστη Βαφειάδη, Κική Κωνσταντινίδου και Νίκου Αγγελίδη, τον κ. Γεώργιο Καλαντζή, π. βουλευτή Καβάλας, τον κ. Τριαντάφυλλο Παπαδάκη του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, κ. Φελίνας Καζάκου και του δημοτικού συμβούλου, κ. Μιχάλη Πολυτσάκη, ο οποίος έδωσε το «παρών»  και στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στην Ξυλαγανή.
 

 

Θυμόταν ανθρώπους που είχε γνωρίσει  το 2009

 Στο τραπέζι δεν υπήρξε καμία πολιτική συζήτηση μεταξύ τους, ενώ με τον πρώην πρωθυπουργό συνομίλησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Ο κ. Καραμανλής, μάλιστα, έδειξε να θυμάται πολύ καλά την τελευταία του επίσκεψη στα μέρη μας, μιας και αναγνώρισε ανθρώπους με τους οποίους είχε συνομιλήσει στην τελευταία του επίσκεψη το 2009.
 
Ο ερχομός  του πρώην πρωθυπουργού στη Θράκη μπορεί να μην είχε πολιτικά σημαινόμενα, η παρουσία του σε κρίσιμες συγκυρίες, ωστόσο, σίγουρα ανέδειξε την περιοχή αλλά και την ανάγκη «ισχυρότερης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησής της», όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης ορμώμενος από την επίσκεψη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.