Το παραρτημα Ροδοπης της Ελληνικης Μαθηματικης Εταιρειας προετοιμαζεται για το ετος των Μαθηματικων

Έκοψε την βασιλόπιτά του, ανακοινώνοντας διαγωνισμό μαθηματικών, λογικής και γρίφων και επιστημονικές ομιλίες

Μια χρονιά αφιερωμένη στην επιστήμη των μαθηματικών θα είναι το 2018, όπως άλλωστε και επισήμως έχει ανακηρυχτεί δια στόματος του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, αλλά και μέσω των όσων ετοιμάζουν με αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυσή της τα μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που αποτελεί και το αρχαιότερο επιστημονικό σωματείο της Ελλάδας.
 
Το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας δεν αποτελεί εξαίρεση, προετοιμάζοντας για πρώτη φορά έναν διαγωνισμό μαθηματικών, λογικής και γρίφων για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, υπό την μορφή παιχνιδιού.
 
Μία πρωτοβουλία η οποία όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Νίκος Νικολαϊδης, ξεκίνησε από τον διευθυντή του 3ου Λυκείου Κομοτηνής κ.Νίκο Φωτιάδη και τους μαθηματικούς κ.κ.Ανδρέα Λύκο και Ιορδάνη Καράουστα και υιοθέτησε το παράρτημα Ροδόπης της Μαθηματικής Εταιρείας, με την ελπίδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, για το οποίο έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες.
 
Ο διαγωνισμός θα στηριχτεί εθελοντικά από τα μέλη του παραρτήματος όπως και άλλους εκπαιδευτικούς του νομού, μερίδα των οποίων, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, βρέθηκαν στην Λέσχη Κομοτηναίων για την κοπή τη βασιλόπιτας του παραρτήματος.
 

Την πίτα έκοψε ο κ.Νικολαϊδης, ενώ τυχερή στάθηκε η κ. Κατερίνα Ντόντη, η οποία παρέλαβε δια χειρός του ταμία του παραρτήματος κ. Θοδωρή Καρκατσέλη την δωροεπιταγή από το  βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο».
 
Με αφορμή τόσο το έτος Μαθηματικών όσο και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τα μέλη του παραρτήματος Ροδόπης έχουν ήδη προγραμματίσει τις βραβεύσεις των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, μετά την ολοκλήρωσή τους. 
 
Πέραν αυτών όπως έκανε γνωστό ο κ. Νικολαϊδης προγραμματίζεται και μία σχετική ομιλία από μαθηματικό, οι ημερομηνίες για την οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων διοργανώσεων κατά τη διάρκεια του έτους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.