Το Παραρτημα Ροδοπης της Ελληνικης Μαθηματικης Εταιρειας εκοψε την πιτα του

Την πίτα του έκοψε το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Τετάρτη το βράδυ στο κέντρο «Λαϊκά Προάστια» κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι μαθηματικοί που συνταξιοδοτήθηκαν. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο κ. Λαλούσης Παναγιώτης, ο κ. Σουρμελής Σάββας, ο κ. Θωμάς Λύκος, η κ. Μακρίδου Ιωάννα, η κ. Παπαδημητρίου Μαρίνα και ο κ. Ιωαννίδης Γιάννης.

Μιλώντας η πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λίνα Λαζαρίδου αναφέρθηκε στον κύριο σκοπό της συνάθροισης που δεν ήταν άλλος από αυτός της τιμής και της κατάθεσης σεβασμού «στους συναδέλφους μαθηματικούς και δασκάλους που συνταξιοδοτήθηκαν και φυσικά να κόψουμε την πίτα όπως είθισται.. Οι άνθρωποι αυτοί για πολλά χρόνια από τη θέση που επέλεξε ο καθένας είτε στην δημόσια ή στην ιδιωτική εκπαίδευση κατέθεταν την ψυχή τους καθημερινά επί χρόνια για να μάθουμε μαθηματικά.

Τους χρωστάμε πολλά, τόσα που κάποιες φορές ούτε οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν. Πέρα από τις γνώσεις και η στάση ζωής τους σημάδεψε την πορεία των περισσοτέρων από εμάς.

Η αυστηρότητα που ίσως κάποτε μας κακοφαινόταν για όσους μαθητεύσαμε δίπλα τους τώρα έγινε ευγνωμοσύνη και αναγνώριση.

Το έργο τους λειτούργησε πολλαπλασιαστικά, αφού εξοικείωσαν εκατοντάδες παιδιών με τη σύνθετη μαθηματική σκέψη, ενέπνευσαν σε άλλα τόσα μεγάλη αγάπη για την επιστήμη μας και υπήρξαν για πολλούς από εμάς φωτεινοί οδηγοί στο εκπαιδευτικό μας έργο, όταν άπειροι ακόμη, στο δικό τους πρότυπο στηριζόμασταν για να ορθοποδήσουμε στην τάξη.

Δεν είμαστε, άλλωστε, λίγοι όσοι οφείλουμε την επαγγελματική μας επιλογή και σταδιοδρομία στη δική τους ευσυνείδητη και εμπνευσμένη διδασκαλία», ενώ τους ευχαρίστησε για αυτά που έδωσαν.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Λαζαρίδου στους συναδέλφους που έφυγαν. «Η Καλλιόπη, ο Κώστας, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Θέμης. Πάντα όμως θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στης καρδιά μας».

Τέλος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά ενώ ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν ως χορηγοί τη δουλειά του Παραρτήματος.

Ουζγκιούρ Μεμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.