To πανοραμα της 14ης αγωνιστικης της Α΄ ΕΠΣ Θρακης.

Με Δανίδη απ΄τα παλιά συνέχισε πρώτος ο ΠΑΟΚ!

Το Σάββατο 27/1 διεξήχθη η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣ Θράκης με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να παραμένει στην κορυφή νικώντας με 5-1 τον Ορφέα Στρύμης, ενώ ισόπαλο με 1-1 έληξε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ελπίδα Σαπών και Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Στο γήπεδο του Κοσμίου, ο ΠΑΟΚ με mvp τον Σάκη Δανίδη, που πέτυχε 3 γκολ, πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Ορφέα Στρύμης που παρά την ισοφάριση στο 31' με τον Κυνηγόπουλο δεν κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική και το τελικό 5-1 διατήρησε στην κορυφή την ομάδα του Σάββα Αϊβάζη με 35 βαθμούς.Μετά από 8 διαδοχικά παιχνίδια με 0 παθητικό ο Ορφέας Στρύμης ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η Δόξα Γρατινής πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο διπλό της, αυτή την φορά στην έδρα του Κομψάτου Πολυάνθου με σκορ 0-5.
Το σύνολο του Τάσου Μπόζη παρουσιάστηκε με την απαραίτητη σοβαρότητα  από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήρε μια σημαντική νίκη που την διατηρεί στο -1 από την κορυφή.
Ο Κομψάτος Πολυάνθου ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με τον Ορφέα Στρύμης και από ΄δω και στο εξής κάθε αγώνας θα είναι τελικός για την ομάδα του Φώτη Κωνσταντινίδη.
 
Στον αγώνα που αναμφισβήτητα μαγνήτισε όλα τα βλέμματα της αγωνιστικής, η Ελπίδα Σαπών ήρθε ισόπαλη με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου(1-1) με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ωστόσο να μην καταφέρνουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς καθώς τρία λεπτά μετά το γκολ που πέτυχαν με τον Καροτενούτο, ο Ρομπέρ με κεφαλιά ισοφάρησε για τον Μέγα.
Μετά την αγωνιστική αυτή ο Μέγας ισοβαθμεί στους 30 βαθμούς με τον Σπάρτακο, ενώ η Ελπίδα είναι έναν βαθμό πίσω.

Ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων πήρε ακόμη μία νίκη, νικώντας με 0-1 τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής με σκόρερ τον Γρίβα στο 70'.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν δυσκολότερα απ΄όσο άξιζαν τη νίκη καθώς έχασαν πολλές και καλές στιγμές και θα μπορούσαν να “καθαρίσουν” πιο γρήγορα το παιχνίδι.
Ο βελτιωμένος ΠΑΟΚ Κομοτηνής βρίσκεται στην 8η θέση με 12 βαθμούς και σίγουρα δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του.
 
Η Δόξα Σώστη κέρδισε το ντέρμπι της 6ης θέσης επικρατώντας με 1-0 του Ορφέα Ξυλαγανής με το γκολ της νίκης να έρχεται για τους γηπεδούχους στο 85ο λεπτό με “δράστη” τον Σιόζιο.       Με τη νίκη αυτή η Δόξα πέρασε στο +3 από τον Ορφέα και έχει πλέον προβάδισμα στην προσπάθεια εισόδου στα playoffs.

Tέλος μεγάλο διπλό πήρε η Αναγέννηση Παγουρίων στην έδρα της Μεσσούνης με 1-2 παίρνοντας μετά από 2μιση περίπου μήνες τους τρεις βαθμούς της νίκης και βυθίζοντας τον ΑΟ στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς.                                                Τα πράγματα για την Μεσσούνη είναι πλέον πολύ δύσκολα όμως ακόμη υπάρχει χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση στην βαθμολογία.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Ορφέας Στρύμης 5-1
Ελπίδα Σαπών – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 1-1
ΑΟ Μεσσούνης – Αναγέννηση Παγουρίων  1-2
ΠΑΟΚ Κομοτηνής – Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 0-1
Κομψάτος Πολυάνθου – Δόξα Γρατινής  0-5
Δόξα Σώστη – Ορφέας Ξυλαγανής  1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΠΑΟΚ Κοσμίου 35 (36-8)
2. Δόξα Γρατινής 34 (43-10)
3. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 30 (36-8)
4. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 30 (26-12)
5. Ελπίδα Σαπών 29 (24-11)
6. Δόξα Σώστη 17 (19-17)
——————————————-
7. Ορφέας Ξυλαγανής 14 (17-21)
8. ΠΑΟΚ Κομοτηνής 12 (15-33)
9. Αναγέννηση Παγουρίων 11 (15-31)
10. Κομψάτος Πολυάνθου 9 (17-52)
11. Ορφέας Στρύμης 9 (11-52)
12. ΑΟ Μεσούνης 6 (11-29)
 
* Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και ο Κομψάτος Πολυάνθου ξεκίνησαν με -2

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.