«Το Παιχνιδι της καρδιας και του μυαλου»

Το έργο της Φανής Γέμτου «Το Παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού» θα παρουσιάζει μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής στην παιδική της σκηνή. Με αφορμή το γεγονός αυτό συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Μαρία Μαλαμίδου και συντελεστές της παράστασης.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Μαλαμίδου, τόνισε ότι η παράσταση είναι πολύ σημαντική με δεδομένο ότι 4000 παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν μεταφέροντας τα συναισθήματα που της προκάλεσε παρακολουθώντας την και κάλεσε το κοινό της πόλης να τη δει.

Από την πλευρά της η Φανή Γέμτου, σκηνοθέτης, συγγραφέας και υπεύθυνη σχεδιασμού των βίντεο, έκανε λόγο για «μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση», ένα «ποιητικό μιούζικαλ» που έχει την ιδιαιτερότητα όλη η ιστορία να εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια της καρδιάς και του μυαλού του ήρωα. «Από τη δομή του και μόνο το έργο είναι ποιητικό γιατί προσωποποιούνται τα όργανα του σώματος», ανέφερε τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα μιούζικαλ με πολλές συγκινητικές και αστείες στιγμές». Η κ.Γέμτου αναφέρθηκε στην υπόθεση του έργου και στα μηνύματα που περνά, ενώ ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ και το δήμο Κομοτηνής για την φιλοξενία.

Την σκηνογραφική προσέγγιση μετέφερε από την πλευράς της η Γεωργία Μπούρδα η οποία επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση από όλους των πραγμάτων με τον τρόπο αντιμετώπισης των μικρών παιδιών, με ένα ρεαλισμό αλλά και με μια αφέλεια «παιδική», «με χρώματα, με αντικείμενα μεγαλύτερα από τα ρεαλιστικά, έτσι όπως φαντάζουν τα πράγματα, όταν είμαστε μικροί».

Οι δύο ηθοποιοί Αλέξανδρος Βάρθης και Χρυστάλλα Σκόρδου ευχαρίστησαν το ΔΗΠΕΘΕ και το Δήμο Κομοτηνής για τη φιλοξενία και από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Βάρθης μετέφερε τα μηνύματα που περνά το έργο.

Συντελεστές της παράστασης

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φανής Γέμτου, Σκηνικά Γεωργίας Μπούρδα, Κοστούμια Βάλιας Συριοπούλου, Μουσική Δημήτρη Παναρετάκη, Χορογραφίες Δημήτρη Δανιηλίδη. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Χρυστάλλα Σκόρδου, Αλέξανδρος Βάρθης. Να σημειωθεί ότι το έργο θα παίζεται κάθε πρωί στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.για τα σχολεία της περιοχής μας και για το κοινό, το Σάββατο 9 και 16 Νοεμβρίου και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ

Η υπόθεση του έργου

Η περιπέτεια του Γιωργάκη τη μέρα των γενεθλίων του δεν είναι το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσε να πάρει κανείς. Ή μήπως είναι; Όλοι μοιάζει να τον έχουν ξεχάσει. Μέσα σε ένα πρωινό μαθαίνει να πολεμάει για ό,τι ονειρεύεται κι αγαπάει. Μέσα σε ένα σκοτεινό βρεγμένο κήπο μαθαίνει πως ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Μέσα σε ένα βροχερό απόγευμα μαθαίνει να ζει αληθινά.

Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά που πραγματεύεται την πορεία του ανθρώπου προς τη συνειδητοποίηση της ζωής μέσα από μια ανατρεπτική μυθοπλαστική ματιά. Γιατί σε αυτό το έργο δεν πρωταγωνιστεί ο Γιωργάκης, αλλά η Καρδιά του και το Μυαλό του. Μέσα από τα στάδια της αμφιβολίας, της ανασφάλειας, της αμφισβήτησης, του ξαφνιάσματος, της ανάγκης για διαφορετικότητα, της αγάπης, της μαγείας, του έρωτα, του παιχνιδιού, της βαθιάς συναίσθησης εκείνου που τελειώνει ή ξαναρχίζει μεμιάς, οι δυο πρωταγωνιστές μας βιώνουν τη δική τους περιπέτεια που λέγεται ζωή.

 

Μαρία Μαλαμίδου «Δεν έχουμε πάρει καθόλου χρήματα από το Υπουργείο το 2013»

Για «δύσκολο χειμώνα» για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έκανε λόγο η πρόεδρός του κ. Μαλαμίδου, με δεδομένο ότι ολόκληρο το 2013 δεν έχει πάρει καθόλου χρήματα από το Υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό και στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας χαρακτήρισε σημαντικό «να βρούμε ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και το σέβονται και μπόρεσαν να φέρουν σε πέρας σε μικρό χρονικό διάστημα τις απαιτήσεις της παράστασης». Η κ. Μαλαμίδου έκανε επίσης γνωστό ότι περίπου στα μέσα του Δεκέμβρη θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ και τόνισε ότι τα πρώτα χρήματα που θα πάρουν για αυτή την χρονιά θα προέρχονται από το δήμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.