Το «Οσκαρ» παιδικου βιβλιου στον Ευγενιο Τριβιζα

«Το κοτσάνι του πετροκέρασου» το καλύτερο διαδραστικό βιβλίο της χρονιάς στα KidscreenAwards των ΗΠΑ

Τo βραβείο του καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από έναν από τους σημαντικότερους φορείς βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου στις ΗΠΑ, τα KidscreenAwards, κέρδισε το ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου» στην ελληνική έκδοση) του Ευγένιου Τριβιζά.
 
Το «κοτσάνι του πετροκέρασου», το δεύτερο διαδραστικό βιβλίο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα, κέρδισε μια σημαντική διάκριση στη διεθνή εκδοτική αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση στο “Story Central” του Κολοσσού της Disney και το “My Little Poney” των Digital Playdates του επίσης πολυεθνικού κολοσσού της Hasbro.
 
Την καλλιτεχνική επιμέλεια, εικονογράφηση και σκηνοθεσία του ηλεκτρονικού βιβλίου υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Ράππας, και την διεύθυνση παραγωγής o βετεράνος παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων στην Αμερική Hal Waite, συνεργάτες και οι δύο για χρόνια του Στήβεν Σπίλμπεργκ. 

Μια απολαυστική ιστορία για τον Πλανήτη των χρωμάτων

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου, αυτό αφορά μία απολαυστική ιστορία για τη στοργή και τη δημιουργικότητα από τον κοσμαγάπητο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, που μας μεταφέρει σε έναν πολύχρωμο γαλαξία από νερομπογιές με μπλε, ασημί και μοβ αποχρώσεις, ζούγκλες από ηλιοτρόπια και ροζ ιπποπόταμους, έναν γαλαξία, που ό,τι και να φανταστείς μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
 
Εκεί στον μικρό αλλά θαυμαστό Πλανήτη των Χρωμάτων, υπάρχουν μόνο δύο μόνο κάτοικοι, ο Αλέξης Πτωτιστής, ο χαρούμενος ζωγράφος και η κόρη του, Ζωή. Ο Αλέξης έχει ζωγραφίσει ολόκληρο τον πλανήτη μόνο και μόνο για χάρη της μικρής του κόρης.
 
Κάποιος όμως φθονεί τον μαγευτικό πλανήτη τους. Κάποιος είναι αποφασισμένος να τον καταστρέψει. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον φθονερό και ύπουλο Μουτζούρωνα, έναν μάγο που επειδή ξέρει να ζωγραφίζει μόνο νεκρές φύσεις, έχει αποφασίσει να σκοτώσει όλες τις φύσεις του κόσμου για να τις ζωγραφίσει. 

Ever After Tales: Μία αμερικάνικη εταιρεία συνεργασία Ελλήνων Καλλιτεχνών και Αμερικάνων Παραγωγών

Η αμερικάνικη εταιρεία Ever After Tales που εξέδωσε το παραμύθι έχει έδρα το Λος Άντζελες και αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών και Αμερικανών παραγωγών του Χόλυγουντ με τεράστια εμπειρία σε ταινίες για παιδιά. Στο άμεσο μέλλον η Ever After Tales προγραμματίζει να παρουσιάσει στο παγκόσμιο κοινό, με πρωτότυπα διαδραστικά animations, δύο ακόμα βιβλία του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, (“The Robbery Of The Strawberry” και το «Jonathan’s Amazing Circus”).
 
Το ηλεκτρονικό βιβλίo του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Στην ελληνική εκδοχή τη συναρπαστική ιστορία ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιoύ Όλιας Λαζαρίδου.

Ευγένιος Τριβιζάς «Ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη»

Στην σχετική εκδήλωση το βραβείο παρέλαβε ο παραγωγός Hal Waite, ενώ όπως δήλωσε αργότερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, «ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» .
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος στην ίδια συνέντευξη πηγή έμπνευσής του «είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.