Το Ωδειο Μ. Συκακη για τη συναυλια με τιτλο «Οι νεοι παιζουν για τους νεους»

«Το να δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν νέα ταλέντα είναι πολύτιμο για τις μελλοντικές καριέρες των εκκολαπτόμενων μουσικών»

Η τρίτη συναυλία του κύκλου Μουσικής Δωματίου 2019-2020 με τίτλο «Οι νέοι παίζουν για τους νέους» που διοργάνωσε η ΔΚΕΠΠΑΚ, δόθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ).  Αφορούσε 4 νέους, ταλαντούχους πιανίστες, που με τη μουσική τους έχουν ξεχωρίσει στη πόλη μας. Η συναυλία άνοιξε με τον Νικόλαο Βλαδιμηρίδη, πτυχιούχο πιάνου, ο οποίος εκτέλεσε έργα του C. Debussy,  του A. Babajanian και του A. Schoenberg, με τεχνική μαεστρία και μουσική ευαισθησία.  Ο Κωνσταντίνος Κουμπάκης, ο νεαρότερος σε ηλικία πιανίστας, μας ταξίδεψε με έργα των F. List, R. Korsakov, S. Rachmaninoff, F.Chopin, C. Debussy. Ο Δημήτρης Λύρατζης επέλεξε πιο κλασικό πρόγραμμα, με έργα των J. S. Bach  και F. Chopin.
 
Τέλος, η Μυρτώ Φαλαλάκη, η μοναδική δεσποινίδα, μαθήτρια της τρίτης Ανωτέρας του πιάνου στο Ωδείο Μ. Συκάκη, ερμήνευσε 2 ολοκληρωμένα έργα του J.S. Bach και του L.V. Beethoven. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή του Ωδείου Μ. Συκάκη, κο Μενέλαο Συκάκη, «τον Bach τον απέδωσε με καθαρές κρυστάλλινες νότες, με σωστό χρωματισμό, τεχνική αρτιότητα. Τον δε Beethoven τον αντιμετώπισε με το σωστό δέος που διακατέχει όλους τους πιανίστες που επιλέγουν να παίξουν έργα του».
 

Το Ωδείο Μ. Συκάκη δεν στέκεται όμως μόνο στη μουσική «αποτίμηση» επί σκηνής αλλά αναφέρεται και στη σημασία της συναυλίας. «Όλοι οι πιανίστες είχαν κάτι κοινό» εξηγεί «την αγάπη τους για τη μουσική, την πειθαρχία να κάνουν θυσίες για χάρη της τέχνης τους και φυσικά το θάρρος να εκτεθούν στο κοινό».  «Εμείς, στο Ωδείο Μ. Συκάκη» συμπληρώνει «αισθανόμαστε την υποχρέωση αρχικά να ευχαριστήσουμε την ΔΚΕΠΠΑΚ και την πρόεδρο κα Νατάσα Λιβεριάδου καθώς και τον εμπνευστή αυτού του κύκλου συναυλιών, κο Δημήτρη Σβυντρίδη για τη τιμή που μας έκαναν να επιλέξουν μια μαθήτρια του Ωδείου να παίξει στη σκηνή του ΡΕΞ. Σε μια μικρή πόλη, το να δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν νέα ταλέντα, νέοι άνθρωποι είναι πολύτιμο για τις μελλοντικές καριέρες των εκκολαπτόμενων μουσικών. Θέλουμε να συγχαρούμε, λοιπόν, όλους αυτούς που έκαναν εφικτή αυτή τη συναυλία και να ευχηθούμε να υπάρξουν στο μέλλον και άλλοι νέοι καλλιτέχνες που θα αναδειχθούν μέσα από τέτοιου είδους προσπάθειες».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.