Το Νοσηλευτικο Κεντρο Θρακης «Αγιος Γεωργιος» εκοψε την πιτα του

Σε φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα ενώπιον πολιτικών και στρατιωτικών αρχών οι εργαζόμενοι του Νοσηλευτικού Κέντρου Θράκης «Άγιος Γεώργιος» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Στασινόπουλος σε μία μακρά ομιλία αναφέρθηκε στην ιστορία του ιδρύματος που έχει ζωή πλέον εννέα χρόνων, στην προσφορά του στο θέμα της υγείας, αλλά και τόνισε τα μεγάλα προβλήματα που έχει η περιοχή μας στον τομέα της υγείας.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο χαρακτήρισε «γίγαντα με ξύλινα πόδια» γιατί όπως είπε «είναι ανεκμετάλλευτο δεν υπάρχουν γιατροί και το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό. Γενικότερα ο κ. Στασινόπουλος τόνισε ότι υπάρχιε έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στο χώρο της Θράκης επιρρίπτοντας ευθύνες στους εκάστοτε κρατούντες.

Όσον αφορά στο Ειδικό Νοσηλευτικό Κέντρο Θράκης «Άγιος Γεώργιος» ανέφερε ότι δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να καλύψει ανάγκες ασθενών με αναπηρία, τραυματικές βλάβες και άλλες ασθένειες. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανάλογο κέντρο που να εξυπηρετεί τέτοιες ανάγκες και συγχρόνως ανακοίνωσε ότι θα γίνει επέκταση για να δημιουργηθεί μονάδα και για ψυχικά αρρώστους. Συγχρόνως ανακοίνωσε ότι παρόμοια μονάδα θα δημιουργηθεί προσεχώς και στον Προβατώνα Έβρου.

Ιδιαίτερα καταγγελτικός όσον αφορά στους κυβερνώντες ο κ. Στασινόπουλος, τους κατηγόρησε για έλλειψη ενδιαφέροντος στον τομέα της υγείας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου, γιατρός κ. Μαρούδας αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας τονίζοντας ότι το σύστημα καταρρέει. «Σήμερα ερχόμαστε εμείς να καλύψουμε το κενό με την προσφορά μας με την διαπιστωμένη πλέον συνεισφορά μας στο πρόβλημα επιλύσεως των προβλημάτων υγείας που ταλανίζουν την περιοχή μας».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.