Το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης τιμηθηκε με την Ετικετα Σχολειου eTwinning 2018-2019

Μαζί με 86 ακόμα Ελληνικά σχολεία

86 ελληνικά σχολεία, βρίσκονται ανάμεσα στα 1211 σχολεία από όλη την Ευρώπη που τιμήθηκαν προ λίγων ημερών με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2018-2019.
 
Μεταξύ των σχολείων αυτών το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής, καθώς και το 4ο Νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου, το Γυμνάσιο της Γενισέας στην Ξάνθη καθώς και το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning θεσπίστηκε το 2017 με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της συμμετοχής, της αφοσίωσης και της δέσμευσης όχι μόνο επιμέρους εκπαιδευτικών του eTwinning, αλλά και ομάδων εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών από το ίδιο σχολείο.
 
Τα 1.211 σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες στους τομείς της ψηφιακής πρακτικής, της πρακτικής ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), των καινοτόμων και δημιουργικών παιδαγωγικών προσεγγίσεων, της προώθησης συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού, καθώς και της προώθησης πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.
 
Αυτό δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning.
 
Η ιδέα της αναγνώρισης του έργου που παράγεται στο πλαίσιο του eTwinning υφίσταται ήδη από την αρχή του προγράμματος με τις Ετικέτες Ποιότητας, οι οποίες απονέμονται σε εκπαιδευτικούς για τα έργα τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, οι ετικέτες αυτές αφορούν μόνο στο έργο μεμονωμένο εκπαιδευτικών. Προκειμένου να αναγνωρίζεται η δουλειά που γίνεται σε σχολικό επίπεδο, μια νέα ετικέτα θεσπίζεται τώρα, η Ετικέτα Σχολείου eTwinning.
 
Η ιδέα πάνω στην οποία βασίζεται η απόκτηση του τίτλου ενός Σχολείου eTwinning είναι ότι πρόκειται για μια εξελικτική πορεία με στοιχεία που επιδέχονται αντικειμενική αξιολόγηση. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά περισσότερο για πρόοδο από το ένα επίπεδο στο άλλο.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.