«Το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να ριχνουν λασπη»

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης

Στις μομφές της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης απαντά μέσω ανακοίνωσης η διοίκηση του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής. Αναφερόμενη  στα της διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΕΚΚ η διοίκηση σημειώνει πως όλα έγιναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και πως δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός ενώ αναφερόμενη στα της καταδίκης της πρώην εργαζομένης του ΕΚΚ για συκοφαντική δυσφήμιση επισημαίνει πως «την ευθύνη  για αυτή την καταδίκη την έχουν αποκλειστικά τα ηγετικά στελέχη της  Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης».

Αναλυτικά η απαντητική ανακοίνωση:

«Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση συνεχίζοντας τον κατήφορο και την λασπολογία ανακοίνωσε ότι  ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής είναι «ελέφαντες» και εμείς τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε. Δεν θα μπούμε σε αυτή την λογική, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε για δύο ζητήματα, για το Συνέδριο του ΕΚΚ και την καταδίκη της πρώην εργαζόμενης του ΕΚΚ κ. Ρύϊας Πατσατζή  για συκοφαντική δυσφήμιση του Προέδρου και του ΕΚΚ.

Για το Συνέδριο του ΕΚΚ, η ημερομηνία διεξαγωγής του ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ., το οποίο συγκλήθηκε ένα μήνα πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, μετά από ανακοίνωση στη οποία αναφέρεται ρητά ότι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και ο καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου. Στο Δ.Σ. συμμετείχαν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο κ. Ευαγγελόπουλος Ευάγγελος του ΠΑΜΕ και ο κ. Μουμτζίδης Δημήτρης ως εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης που μας καταγγέλλει για Συνέδριο-Παρωδία. Ο κ.  Μουμτζίδης Δημήτρης  δήλωσε ότι θα παραμείνει στο Δ.Σ. μόνο εάν το Δ.Σ. του ΕΚΚ πάρει ομόφωνη απόφαση για επαναπρόσληψη της πρώην εργαζόμενης του ΕΚΚ και μέλους της παράταξής τους κ. Ρύϊας Πατσατζή. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δεκτό και αποχώρησε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΕΚΚ παρουσία και του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στις 24 Φεβρουαρίου 2019. Δεν αποκλείσαμε  σε κανένα την συμμετοχή στις διαδικασίες του Συνεδρίου είτε συμμετείχε είτε δεν συμμετείχε στο Δ.Σ. αφού στάλθηκαν προσκλήσεις σε όλους τους αντιπροσώπους των Σωματείων – μελών του ΕΚΚ. Τέλος οι «ελέφαντες» για το Συνέδριο του ΕΚΚ…

Σε ό,τι αφορά την πρώην εργαζόμενη του ΕΚΚ  κ. Ρύϊα Πατσατζή, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 εκδικάσθηκε η μία από τις δύο αγωγές που κατατέθηκαν εις βάρος της  για συκοφαντική δυσφήμιση του Προέδρου και του ΕΚΚ ( η άλλη θα εκδικασθεί τον Δεκέμβριο). Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για την πρώην εργαζόμενη του ΕΚΚ και μέλος της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης κ. Ρύϊα Πατσατζή (καταδίκη σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή). Την ευθύνη  για αυτή την καταδίκη την έχουν αποκλειστικά τα ηγετικά στελέχη της  Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης (Μουμτζίδης Δημήτρης και Κλεισάρης Νίκος) οι οποίοι την περιέφεραν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να δίνει συνεντεύξεις, κατηγορώντας και συκοφαντώντας τον Πρόεδρο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, νομίζοντας ότι με τη λασπολογία θα καταφέρουν να πλήξουν το κύρος του ΕΚΚ  και το πρόσωπο του Προέδρου, με απώτερο στόχο την διάλυση του ΕΚΚ και του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην Κομοτηνή αφού δεν το ελέγχουν. Έχουν αναλογιστεί τις ευθύνες τους; Έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει; Έχουν καταλάβει τι ζημιά έκαναν στην πρώην εργαζόμενη του ΕΚΚ;

Ας σκεφθούν λοιπόν και ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους οι οποίες είναι μεγάλες γιατί ο συνδικαλισμός απαιτεί σκέψη, ωριμότητα και συναδελφικότητα.

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους οι συνάδελφοι της  Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης ότι κανένας εργαζόμενος δεν ενδιαφέρεται για αυτά που μας καταγγέλλουν όταν ο μισθός του είναι 300 και 400 ευρώ με εκ περιτροπής εργασία, τετράωρη και μερική απασχόληση με αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Πού είναι οι συνάδελφοι της  Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα; Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.