Το μηνυμα του Προεδρου της Δημοκρατιας απο την Κομοτηνη

«Στη Θράκη η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει ότι σέβεται στο ακέραιο το διεθνές δίκαιο• Την ίδια στάση απαιτούμε από τους γείτονές μας, ιδίως από τους Τούρκους»

Στην Κομοτηνή και στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση των συλλόγων, των μαθητών και του Στρατού. Στο μήνυμά του μετά από το πέρας της παρέλασης τόνισε τα εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της ενσωμάτωσης στις 14 Μαΐου του 1920 της δυτικής Θράκης στον εθνικό μας κορμό. Αυτή ακριβώς η επέτειος μου επιβάλλει το εθνικό χρέος να επισημάνω ότι εδώ στην Κομοτηνή και στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θράκης όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν αρμονικά και δημιουργικά έλληνες πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα, η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει εμπράκτως και με εξαιρετική επιτυχία  εξετάσεις μιας χώρας η οποία ως προς τον πολιτισμό και τη δημοκρατία της εμπνέεται ταυτοχρόνως από την εθνική της κληρονομιά, από τη θέση της ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ως μέλος της διεθνής κοινότητας, που σέβεται στο ακέραιο το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε να τηρούν και οι φίλοι γείτονές μας, ιδίως δε οι Τούρκοι». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.