Το μηνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την πρωτια στις εκλογες

«Εδώ στην άκρη της Ελλάδας, στην Κομοτηνή, οι φοιτητές της Κομοτηνής ανέδειξαν την μεγαλύτερη επαρχιακή οργάνωση πρώτη δύναμη»

Η εκλογική μάχη της Τετάρτης 18 Μαΐου που αφορούσε στην φοιτητιώσα νεολαία όλης της χώρας,  σε ό,τι αφορά την Κομοτηνή ανέδειξε νικήτρια την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία επικράτησε στην πλειοψηφία των Τμημάτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στην Κομοτηνή, κερδίζοντας μάλιστα σε κάποια εξ αυτών και την αυτοδυναμία.

Δύο λοιπόν εικοσιτετράωρα μετά την διεξαγωγή των φετινών φοιτητικών εκλογών η φοιτητική  παράταξη εξέδωσε τα τελικά ποσοστά που συγκέντρωσε στο σύνολο των προαναφερθεισών σχολών, τονίζοντας πως  «στην Κομοτηνή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με πρωτιές στη Νομική, στη Φιλολογία και αυτοδυναμίες στα τμήματα της Ιστορίας και Εθνολογίας, στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και στο νέο ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Σ.Φ «Παύλος Μελάς» που υπάγονται τα τμήματα των Πολιτικών Επιστημών και της Κοινωνικής Διοίκησης».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη Νομική η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 444 ψήφους, με ποσοστό 45,7%, ενώ στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας  έλαβε 233 ψήφους και ποσοστό 76%. Αντίστοιχα στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 204 ψήφους με ποσοστό 83,3%, στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών 193 ψήφους και ποσοστό 91%, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας 175 ψήφους και ποσοστό 50, 5% και τέλος στα ΤΕΦΑΑ 17 ψήφους και ποσοστό 6%.

Ορφέας Γεωργίου
«Η στήριξη όλων των φοιτητών μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο»

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ο κ. Ορφέας Γεωργίου, υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Κομοτηνή δήλωσε πως  «σε μία εκλογική μάχη που πολλοί περίμεναν μία ενδεχόμενη αποτυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εδώ στην άκρη της Ελλάδας, στην Κομοτηνή οι φοιτητές μίλησαν. Μίλησαν και ανέδειξαν τη μεγαλύτερη επαρχιακή οργάνωση πρώτη δύναμη αυξάνοντας τις ψήφους και τα ποσοστά της» για να τονίσει τέλος πως «η στήριξη όλων των φοιτητών μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο».
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.