Το μελλον του ΚΚΕ βρισκεται στον αγωνα

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στην Κομοτηνή

Το ρόλο που μπορεί να παίξει το ΚΚΕ, ως εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού ανέλυσε την Παρασκευή 1 Ιουνίου το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Γκιόκας, κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Τ.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ στην Κομοτηνή.
 
Η εκδήλωση αποτελεί μία από τις 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, όχι απλά ως ιστορικές εκδηλώσεις, αλλά και αναλύοντας τα σύγχρονα καθήκοντα που προκύπτουν για το ΚΚΕ στην οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, στις σημερινές συνθήκες, στην αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης ώστε να εναντιωθούν στα αντιλαϊκά μέτρα και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.
 

Η στάση που κράτησε τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ, σύμφωνα με όσα τόσο ο κ. Γκιόκας, όσο αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις αυταπάτες που δημιουργήθηκαν ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να ασκήσει μια φιλολαϊκή πολιτική, δικαιώνεται από τα ίδια τα πράγματα και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
 
Οι ίδιοι συνεχίζουν να προσπαθούν να βελτιωθούν, έχοντας ως εφόδιο τα 100 χρόνια της ιστορίας του κόμματος, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει αυτή να δείξει. Ο κ. Γκιόκας θεωρεί πως το ΚΚΕ, που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της ακτινοβολίας της Οκτωβριανής επανάστασης, έχει, παρά το πισωγύρισμα της περιόδου 89-91 με την διάλυση της ΕΣΣΔ, την πεποίθηση πως οι κουμμουνιστικές ιδέες παραμένουν και σύγχρονες και επίκαιρες.
 

Ιδιαίτερα σήμερα, που έχουν απέναντί τους τη βαρβαρότητα και τον παραλογισμό του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο. «Από τη μια μεριά βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες, και από την άλλη βλέπουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις να παίρνονται πίσω» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό δείχνει πως οι ιδέες για τις οποίες παλεύει το ΚΚΕ παραμένουν και επίκαιρες και αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.