«Το μεγαλυτερο συγκριτικο πλεονεκτημα αυτης της περιοχης ειναι οι ανθρωποι»

«Σήμερα η περιοχή ενισχύεται με υποδομές, αποκτά το αναγκαίο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηθεί μια σταθερή ανάπτυξη, που θα έχει παρόν και κυρίως μέλλον», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης στο χαιρετισμό του στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, το Σάββατο στην Κομοτηνή, εκφράζοντας προς τους συνέδρους την αισιοδοξία του, «για τον τόπο σας, για τον τόπο μας, γιατί αυτός ο τόπος έχει μέλλον, και αυτό το μέλλον είναι τεράστιο και πολύ σημαντικό, είναι το μέλλον για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Σταμάτης χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που παραβρέθηκε στο συνέδριο και τόνισε την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού «πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει με απτά έργα και αποφασιστικό τρόπο τη ραγδαία μετατροπή αυτής της περιοχής από μια ξεχασμένη γωνιά της χώρας μας, σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή πρωτοπόρα σε όλη τη χώρα».

Άλλωστε, όπως σημείωσε, μια απλή συγκριτική ματιά του χθες με το σήμερα δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να διαπιστώσει τις ραγδαίες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, καθώς «μέσα σʼ ένα διάστημα πέντε ετών πραγματοποιήθηκαν έργα πολλών δισεκατομμυρίων που άλλαξαν την μορφή της περιοχής και που μπορείτε εσείς, κυρίως εσείς οι Θρακιώτες του εξωτερικού όπου εδώ κατοικεί η καρδιά σας, να διαπιστώσετε τις αλλαγές που έχουν γίνει».

Ταυτόχρονα, σημείωσε την σταθερή πολιτική βούληση που οδηγεί αυτήν την περιοχή από μια απομακρυσμένη άκρη σε έναν κόμβο πολιτισμού, παιδείας, οικονομίας και ενεργειακής πολιτικής.

«Μα πάνω από όλα το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής της περιοχής είναι οι άνθρωποι. Είναι οι Έλληνες πολίτες όπως πρέπει να τους δούμε με σύγχρονο, σταθερό βλέμμα. Αποτελεί πλούτο για την περιοχή και ιδιαίτερα για τους δυο νομούς, της Θράκης, η πολυπολιτισμική σύνθεση της περιοχής. Και οι Έλληνες μουσουλμάνοι που ζουν στην περιοχή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού», ανέφερε ο περιφερειάρχης και τόνισε με έμφαση:

«Δε χαρίζουμε σε κανέναν, κανένα. Η προοπτική αυτού του τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ειρηνική δημιουργική συνύπαρξη και συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων. Και έτσι πρέπει να οραματιστούν αυτοί και τα παιδιά τους το μέλλον. Και αν κάποιοι αντιδρούν, αντιδρούν ακριβώς γιʼ αυτήν την προοπτική στην οποία εμείς ως έθνος και κράτος θα πρέπει να επιμείνουμε σταθερά για τα βασικά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.