Το «Λιωμενο βουτυρο» σημερα και αυριο στην πολη μας

Το έργο «Λιωμένο βούτυρο» του Σάκη Σερέφα θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο στην πόλη μας το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος». Οι τρεις παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ σήμερα στις 9μ.μ. και αύριο στις 6μ.μ. και 9μ.μ. Το «Λιωμένο βούτυρο» έχει αποκομίσει έπαινο σκηνοθεσίας για το Σίμο Κακάλα από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών, αλλά και τα βραβεία «Κάρολος Κουν» και «Μελίνα Μερκούρη», για την ερμηνεία της Έλενας Μαυρίδου. Οι συντελεστές της παράστασης κατέφθασαν χθες στην Κομοτηνή, όπου παρέθεσαν συνέντευξη τύπου, μαζί με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κ. Μαρία Μαλαμίδου. Πρόκειται για την διευθύντρια παραγωγής, κ. Στέλλα Τενεκετζή, τον σκηνοθέτη, κ. Σίμο Κακάλα, και τις ηθοποιούς κ. Έλενα Μαυρίδου και κ. Δήμητρα Κούζα. Χρησιμοποιώντας μάσκες, οι δυο ηθοποιοί μαζί με τον Κακάλα ενσαρκώνουν όλους τους χαρακτήρες, που υπάρχουν στο έργο. Τα εισιτήρια της παράστασης πωλούνται προς 15 ευρώ το άτομο, ενώ υπάρχουν και τα οικογενειακά εισιτήρια, η τιμή των οποίων ανέρχεται στα 45 ευρώ, αλλά και τα φοιτητικά, με αντίτιμο 10 ευρώ κατ’ άτομο. Ειδικότερα για την αυριανή παράσταση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6μ.μ. η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10ευρω.

Σίμος Κακάλας «Το κοινό εγγυημένα θα περάσει καλά, παρακολουθώντας την παράσταση»

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Σίμος Κακάλας, διαβεβαίωσε το κοινό ότι «εγγυημένα», όπως χαρακτηρίστηκα δήλωσε, «θα περάσει καλά, παρακολουθώντας την παράσταση». Αναφορικά με το περιεχόμενο του έργου, εξήγησε ότι «πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, που συνέβη στη Θεσσαλονίκη το 1950, μια τραγική ιστορία με ένα έγκλημα πάθους, από το οποίο εμπνέεται ο συγγραφέας για ένα έργο, που όμως είναι άκρως διασκεδαστικό, με τον τρόπο, που παρουσιάζεται». Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σκηνοθεσία της παράστασης, εκτίμησε ότι βασίζεται σε πανάρχαιες ίσως θεατρικές τεχνικές, οι οποίες, όπως σημείωσε, πάντοτε συγκινούν το κοινό».

Στέλλα Τενεκετζή «Προσιτές οι τιμές των εισιτηρίων για το κοινό»

Σύμφωνα με την κ. Τενεκετζή, η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά το 2008, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, ενώ έκτοτε παρουσιαζόταν για 2 χρόνια στην Αθήνα, όπου είχε μεγάλη επιτυχία, και από τις 13 Απριλίου ξεκίνησε η περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Με πρώτο σταθμό το Ηράκλειο Κρήτης, η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Αναφερόμενη στις τιμές των εισιτηρίων, υπογράμμισε την πρόθεση, τόσο από πλευράς της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος, όσο και από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, να καταστούν αυτές προσιτές για το κοινό της πόλης μας, έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

 

Μαρία Μαλαμίδου «Πολύ σημαντικό, ότι μπορούμε να απολαύσουμε την ποιότητα των θεατρικών παραγωγών, που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο»

Από τη μεριά της, η κ. Μαλαμίδου εστίασε αρχικά στο γεγονός ότι ο θίασος της Εταιρείας Θεάτρου «Χώρος», «αν και δραστηριοποιείται στο κέντρο, έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι τον ενδιαφέρει πάρα πολύ το κοινό της περιφέρειας», κάτι, που όπως σημείωσε, «είναι πολύ σημαντικό, αφού μπορούμε να απολαύσουμε κι εμείς την ποιότητα των θεατρικών του παραγωγών». Αναφορικά με το έργο «Λιωμένο βούτυρο», υποστήριξε ότι είναι ευρηματικό, επικοινωνιακό και εναλλάσσεται μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ενώ βάσει αυτών τον χαρακτηριστικών, εξέφρασε την πίστη ότι οι θεατές, που θα παρακολουθήσουν την παράσταση θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι.

Εν κατακλείδι, όλοι οι συντελεστές της παράστασης εξέφρασαν τη χαρά τους για το γεγονός ότι παραβρίσκονται για πρώτη φορά στην πόλη μας, ενώ απηύθυναν κάλεσμα προς το κοινό για «μια όμορφη καινούργια γνωριμία», όπως σημείωσε και η κ. Μαυρίδου. Επιπροσθέτως, πρότειναν στο κοινό, που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους, να προσέλθει κρατώντας στο χέρι από ένα κέρμα του 1 ευρώ. Για ποιο λόγο πρέπει να το κάνουμε αυτό; Θα το μάθουμε σήμερα και αύριο στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.