Το κυπελλο πρωταθλητων Παλης βοηθησε να ερθει στη Βορεια Ελλαδα ο Ιμπις Νιαζη

Ο αθλητής του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο από την Κομοτηνή επικράτησε στην κατηγορία του στο πρώτο Κύπελλο πρωταθλητών Πάλης που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης»

Να φέρει το κύπελλο στην Βόρεια Ελλάδα βοήθησε να φέρει, στην κατηγορία 125 κιλών στους άνδρες, ο παλαιστής του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Ιμπίς Νιαζή στην Κομοτηνή, επικρατώντας του αντιπάλου του στο πρώτο Κύπελλο πρωταθλητών Πάλης, ουσιαστικά το 1ο «AllStar» Πάλης, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης» στο κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου, με τοπικούς διοργανωτές τον παλαιστικό Σύλλογο Ευκαρπίας και τον Παλαιστικό Σύλλογο Πολυνίκης Ταύρου.
 
Οι αγώνες έγιναν παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, με τη συμμετοχή δύο επίλεκτων πρωταθλητών της Πάλης σε όλες τις σωματικές κατηγορίες.
 
Από το Τμήμα συμμετείχε μόνο ο Ιμπίς Νιαζή, μιας και υπήρξε λάθος πληροφόρηση και δεν συμμετείχαν στα προκριματικά όλοι οι αθλητές του συλλόγου που μπορούσαν, σημείωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης
 
Στην κατηγορία του ο αθλητής νίκησε τον Α. Καπαθανασίδη με σκορ 12-2, παίρνοντας τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους της χώρας, σε μια πολύ δυνατή διοργάνωση με σημαντικές συμμετοχές, που πήγε πολύ καλά για πρώτη φορά.
 
Μάλιστα φαίνεται ότι ο κ. Σαββίδης έδωσε τη διαβεβαίωση προς τους συμμετέχοντες πως θα στηρίζει την πραγματοποίηση του κυπέλλου αυτού και τα επόμενα χρόνια μέσα από το φιλανθρωπικό ίδρυμά του.
 

Πολλαπλά τουρνουά για τους αθλητές του τμήματος πριν το 2020

 
Ο Σύλλογος βρίσκεται σε μια πολύ έντονη περίοδο προετοιμασίας, μιας και από τις αρχές Ιανουαρίου ξεκινούν τα προκριματικά για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, που θα γίνουν φέτος νωρίτερα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Έτσι από τις 7-8 Δεκεμβρίου οι μικρότεροι αθλητές του Συλλόγου θα ταξιδέψουν στο Δημήτροβγκραντ για να συμμετέχουν σε τουρνουά που πραγματοποιείται εκεί, ενώ στις 20-22 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στην Προύσα, σε έτερο Τουρνουά.
 
Πριν από αυτό, στις 15 Δεκεμβρίου, η Νικολέτα Μπάρμπα στα 66 κιλά μαζί με τον Χαράλαμπο Αυτοφορίδη στα 80 κιλά φεύγουν για προετοιμασία στην Μόσχα, όπου θα συμμετάσχουν και σε ένα Τουρνουά, «πρωτοχρονιάτικο Τουρνουά» όπως ονομάζεται, το οποίο αναμένεται να έχει πολλές συμμετοχές από πολλές χώρες.
 
Τέλος στις 24 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει στο Νουρσουλτάν του Καζακστάν ο Ιμπίς Νιαζή, για να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά παραδοσιακής πάλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.