Το κριθαρι απο τη Βουλγαρια προκαλεσε την οργη των αγροτων(+Video)

Ένταση και αποδοκιμασίες στο μπλόκο της Νυμφαίας

Όσοι από τους αγρότες του νομού μας μόνο θεωρητικά γνώριζαν ως χθες ότι πολλοί συντοπίτες μας έχουν βρει έναν «καταναλωτικό παράδεισο» στην απέναντι από το σταθμό της Νυμφαίας πλευρά των συνόρων, σήμερα με την ευκαιρία της παρουσίας τους στον ελληνοβουλγαρικό κάθετο άξονα, μπόρεσαν να το γνωρίσουν μέσα από ολοζώντανα παραδείγματα. Για αρκετή ώρα αφότου συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του Τυχηρού, όσο δηλαδή συνεννοούνταν για το στήσιμο του μπλόκου, οι αγρότες επέτρεπαν στα διερχόμενα ένθεν κακείθεν αυτοκίνητα να συνεχίζουν την πορεία τους.

Κάποια στιγμή το σημείο, στο οποίο βρίσκονταν, προσέγγισε ένα μικρό φορτηγό με πινακίδες Κομοτηνής, το οποίο ερχόταν από τη Βουλγαρία φορτωμένο με καυσόξυλα. Στη θέα του φορτηγού φάνηκε αρκετοί να δυσανασχετούν, όμως δεν προέκυψε κάποια αξιοσημείωτη αντίδραση απέναντι στον οδηγό του.

Αποδέκτης όμως της οργής και της αποδοκιμασίας των παριστάμενων αγροτών έμελλε να γίνει ο οδηγός ενός άλλου οχήματος, που ακολουθούσε την ίδια διαδρομή και έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα. Με το όχημά του μετέφερε έναν ικανό αριθμό τσουβαλιών που περιείχαν κριθάρι, το οποίο προφανώς είχε προμηθευτεί από την γειτονική Βουλγαρία.  «Δεν έχει κριθάρι στον τόπο μας;», άρχισαν να αναφωνούν ορισμένοι από τους αγρότες, για να ακολουθήσουν έντονες αποδοκιμασίες και βροχή από εκφράσεις του τύπου «φτου σου» και «ντροπή σου».

Το περιστατικό πάντως δεν έλαβε διαστάσεις και το όχημα αφέθηκε να συνεχίσει την πορεία του προς την Κομοτηνή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.