Το κοινο πολιτιστικο υποβαθρο Ελλαδας – Βουλγαριας αναδειχθηκε στα σεμιναρια του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο Ελλάδας – Βουλγαρίας αναδείχθηκε στα σεμινάρια του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Ξεκίνησαν την Δευτέρα, 27 Ιουλίου τα πολιτισμικά σεμινάρια που διοργανώνονται στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στο πλαίσιο του «INTERREG Greece – Bulgaria» με τίτλο «Διασχίζοντας τα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού- Crossing the paths of History and Culture» και της υλοποίησης του επιμέρους έργου «Συνδέοντας την κοινή πολιτιστική παράδοση- Connecting common cultural living tradition».

Το πρώτο σεμινάριο που αφορούσε την ομάδα εφήβων έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, το δεύτερο δια ζώσης σεμινάριο για μέλη τοπικών συλλόγων πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 28 Ιουλίου, ενώ χθες, Τετάρτη σειρά είχαν οι εργαζόμενοι σε φορείς πολιτισμού.

Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι κ.κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, ΕΕΠ του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία/Σκηνοθέτης και ο κ. Ζαφείριος Τσάκης, αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος, οι οποίοι εργάστηκαν προς την επίτευξη του βασικού σκοπού του σεμιναρίου, που ήταν η προσφορά γνώσεων γύρω από τα πολιτισμικά και πολιτιστικά κοινά στοιχεία μεταξύ της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ροδόπης και της Επαρχίας Χασκόβου.

Άλλωστε ευρύτερα το πρόγραμμα CHIC αποτελεί μία προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμικών σχέσεων ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιοχές και η προώθηση μιας ενιαίας πολιτισμικής πορείας, μέσα από την προώθηση του κοινού πολιτιστικού υπόβαθρου των δύο περιοχών και της έκφρασής του μέσω θεάτρου, λαϊκών εκδηλώσεων, την ενδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων και των επιχειρηματιών των δύο περιοχών, αλλά και την ανάπτυξη μιας διασυνοριακής κοινής τουριστικής ταυτότητας μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων στο σεμινάριο της Τρίτης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, από την ανάρτηση των οποίων προέρχεται και το σχετικό φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.