Το Κινημα Αλλαγης Ροδοπης για την ιδρυση νεας Νομικης Σχολης

«Καλούμε την Κυβέρνηση, αντί να παίζει τέτοια παλαιοκομματικά παιχνίδια, να ενισχύσει το Πανεπιστήμιό μας θεσμικά και εκπαιδευτικά»

Την αντίθεση και οργή του εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το Κίνημα Αλλαγής Ροδόπης σχετικά με τα διαμειβόμενα των τελευταίων ημερών σε σχέση με το ΔΠΘ και την ίδρυση νέας νομικής σχολής. Το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για ρουσφετολογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού, καλώντας την Κυβέρνηση να «εγκαταλείψει την προμελετημένη, όπως αποδεικνύεται,  αυτή ενέργεια εις βάρος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και της περιφέρειας μας», για να διατρανώσει τη σιγουριά της πως «η κοινωνία της Θράκης σύσσωμα  θα σταθεί απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμό της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Κίνημα Αλλαγής Ροδόπης εκφράζει την πλήρη αντίθεση και  οργή του για την εξαγγελθείσα,  από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου,   ίδρυση νέας τέταρτης Νομικής Σχολής . Ελάχιστο μόλις χρόνο από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στην Κομοτηνή για ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης , σε ένα άλλο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» ο κ. Γαβρόγλου ενώπιον του Πρωθυπουργού εξήγγειλε ρουσφετολογικά άλλη μία Νομική Σχολή. Οι προφάσεις περί αποσυμφόρησης και περί «νέου μοντέρνου προγράμματος» είναι απλώς φθηνές και ανεπίτρεπτες  δικαιολογίες. Την χρόνια  επιδίωξη συμφερόντων που μέχρι τώρα δεν ευδοκιμούσαν, σήμερα ήρθε να υπηρετήσει η «πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση». Το γεγονός μάλιστα ότι οι μεταγραφές φοιτητών θα είναι συντριπτικά  ελεύθερες καθώς και ότι οι διδάσκοντες με 15ετή θητεία θα μπορούν να μετατεθούν στη νέα Σχολή, προδιαγράφει την επερχόμενη παρακμή της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την προμελετημένη, όπως αποδεικνύεται,  αυτή ενέργεια εις βάρος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και της περιφέρειάς μας. Την καλούμε αντίθετα, αντί να παίζει τέτοια παλαιοκομματικά παιχνίδια , να ενισχύσει το Πανεπιστήμιό μας θεσμικά και εκπαιδευτικά. Η κοινωνία της Θράκης σύσσωμα  θα σταθεί απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμό της».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.