Το ΚΙΝΑΛ προοδευτικο αντιβαρο στη συντηρητικη ΝΔ και τον ανευθυνο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κομοτηνή ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του.
 
Ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων με τους υποψηφίους βουλευτές καθώς και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ενώ στη συνέχεια έκανε βόλτα στην πόλη, κάνοντας πράξη αυτό που είναι το ζητούμενο για το κόμμα, την πραγματική τους επαφή με την κοινωνία, ώστε να ισχυροποιηθεί ο πραγματικά προοδευτικός πόλος, που είναι το Κίνημα Αλλαγής. 

Το ΚΙΝΑΛ έχει πρόταση για την επόμενη μέρα 

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες, να συνομιλήσουμε με αυτούς και να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση για την επόμενη ημέρα» σημείωσε υπενθυμίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ έχει παρουσιάσει το δικό τους αναλυτικό, κοστολογημένο εξειδικευμένο πρόγραμμά τους, το σχέδιο Ελλάδα, το οποίο κάνει πράξη από τη μία την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, και από την άλλη πως θα αξιοποιηθεί η παραγωγή νέου πλούτου, για να στηριχθούν αυτοί που είναι στην καρδιά των δικών τους πολιτικών προτεραιοτήτων.
 
Με βάση και τα καινούρια δεδομένα που έχουν προκύψει από τις ευρωεκλογές, το ΚΙΝΑΛ ζητά από τον Ελληνικό λαό να του δώσει τη δυνατότητα να είναι μια ισχυρή δύναμη την επόμενη εκλογών.
 
Έτσι θα μπορέσει από τη μία να αποτελέσει αντίβαρο στην αμιγώς συντηρητική ατζέντα που εξαγγέλλει η ΝΔ, εγγυώμενοι εργασιακά δικαιώματα και ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, με προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες, την κοινωνία και τη νέα γενιά, όσους μπορεί να ψήφισαν Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης, και φοβούνται σήμερα που όλος ο χάρτης είναι μπλε.
 

Από την άλλη θέλουν να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο σε μια ανεύθυνη λαϊκίστικη αντιπολίτευση όπως αυτή που έχει αποδείξει ότι ήταν και μπορεί να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα, που ήταν κάθε μέρα στα πεζοδρόμια, πετροβολούσαν την εθνική προσπάθεια, και μπορούν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
 
Για αυτό και κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Ροδόπης να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα, να τους δώσουν δύναμη, ώστε να εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα, την ομαλότητα, και μια καινούρια πολιτική για όλους τους Έλληνες, ανασυγκροτώντας ένα πραγματικά προοδευτικό πόλο, μετριοπαθή, μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό, που έχει ανάγκη όλη η χώρα για να γυρίσει σελίδα. 

Εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας το ΚΙΝΑΛ 

Ερωτηθείς για το θέμα της πορείας του ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές, σημείωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν συμπλήρωμα κανενός, απλά για να βγαίνουν οι αριθμοί, και τόνισε πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη ΝΔ.
 
Παρόλα αυτά υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, και όσο περνά από το χέρι τους, να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές.
 
Και αυτό γιατί η απλή αναλογική υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα, και ο μόνος τρόπος για να μην εφαρμοστεί έστω και στις μεθεπόμενες εκλογές, είναι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος με αυξημένη πλειοψηφία.
 
«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε με την απαίτηση για πολιτική σταθερότητα στη χώρα και κυρίως σε τρείς άξονες: αλλαγή του εκλογικού νόμου, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης, και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας του κ. Τσίπρα για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» σημείωσε, και με αυτό τον τρόπο μπορούν αν εγγυηθούν την πολιτική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.