Το Κεντρο Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας Κομοτηνης φροντιζει ωστε ολα τα παιδια να πανε στο σχολειο με τα χρειωδη

Με μεγάλη συμμετοχή η δράση «Προσφέρω, Συμμετέχω, Δημιουργώ»

Με πλήθος κόσμου και πολλά μικρά παιδία ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Kosmopolis, η φετινή δράση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με τίτλο «Καινούρια Χρονιά, Καινούρια Σχολικά» που είχε σκοπό τη συλλογή σχολικών ειδών για τις οικογένειες και τα παιδιά που εξυπηρετεί το Κέντρο, ενώ παράλληλα με τη δράση πραγματοποιήθηκε και δημιουργικό εργαστήρι για τους μικρούς φίλους που θα την επισκέπτονταν,  με τίτλο «Προσφέρω, Συμμετέχω, Δημιουργώ».
 

H πρόεδρος του Κέντρου κ. Φελίνα Καζάκου επεσήμανε για την συγκεκριμένη δράση πως «είναι μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, σκοπός της οποίας είναι η συγκέντρωση σχολικών ειδών και γραφική ύλη που χρειάζονται τα παιδία». Σύμφωνα με την ίδια η κίνηση αυτή έχει την υποστήριξη των περισσοτέρων γονέων και κηδεμόνων που ανταποκρίνονται ενώ και μικροί μαθητές συμμετέχουν κάθε χρόνο για να ευαισθητοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
 

Η προσπάθεια για την συλλογή σχολικών ειδών ανήκει στην ομάδα του Κέντρου της Κομοτηνή, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και δημιουργικό εργαστήρι για τα παιδία ώστε να διασκεδάσουν και να μάθουν τη διαδικασία της προσφοράς. Η κ. Καζάκου εξέφρασε τη χαρά της καθώς για την ίδια και την ομάδα, συνολικά, του Κέντρου είναι τεράστια η επιτυχία της μεγάλης συμμετοχής, επισημαίνοντας ότι «δίνουμε δείγματα της σοβαρής δουλείας που κάνουμε στο Κέντρο με όλες τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει».
 
 «Εμείς κάνουμε τη δράση αυτή με κοινωνικό χαρακτήρα και με σκοπό τα είδη που συγκεντρώνονται να διατεθούν σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη» επεσήμανε η ίδια για να  προσθέσει πως «δυστυχώς αυτές οι οικογένειες είναι αρκετές και εμείς υποστηρίζουμε παράλληλα το κέντρο της Κομοτηνής, των Σαπών και το χωριό SOS της Αλεξανδρούπολης». 

Αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών με σοβαρά προβλήματα χρόνο με τον χρόνο 

«Ο, στατιστικά αποδεδειγμένα, αυξανόμενος αριθμός οικογενειών που έρχονται σε επικοινωνία με το Κέντρο καθημερινά αναδεικνύει και τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν έξω στην κοινωνία» σύμφωνα με την κ. Καζάκου. Παρ΄ όλα αυτά το Κέντρο έχει δημιουργήσει και υιοθετήσει ένα τρόπο σκέψης, τακτικής και ορθής πρακτικής, έτσι ώστε τα Κέντρα που έχουν δημιουργηθεί να μην υποστηρίζουν μόνο τις οικογένειες που πιθανώς οι γονείς έχουν προβλήματα, αλλά να υποστηρίζουν και την ψυχολογική, κοινωνική και μαθησιακή δυσκολία που μπορεί να συναντήσει οποιοδήποτε παιδί. Έτσι και φέτος το Κέντρο λειτουργεί με όλο το προσωπικό του, πλήρως επανδρωμένο με κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές αλλά και την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω των εκπαιδευτικών.
 
Κλείνοντας η Πρόεδρος του Κέντρου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που κάθε χρόνο ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Κέντρου και συνδράμουν στη λειτουργία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.