Το Κεντρο Κοινωνικης Προνοιας ΑΜΘ στην «4η Πανελληνια συναντηση χορου ΑμεΑ και μεικτων ομαδων»

Σημαντικές εμπειρίες για τις ομάδες χορού· μαθήματα ζωής για τους υπόλοιπους

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η 4η Πανελλήνια συνάντηση χορού ΑμεΑ & μεικτών ομάδων. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία στην παραπάνω εκδήλωση οι ομάδες χορού των Παραρτημάτων Χρονίων Παθήσεων Δράμας και Καβάλας καθώς και του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης.
 
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά και τις δύο μέρες από την ιστοσελίδα της Διοργανώτριας Καλλιτεχνικής Εταιρίας Δρυάδες εν πλω.
 
Η ομάδα «Άνθεμα» του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας, παρουσίασε νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς, σε χορογραφία της κ. Άννας Θωΐδου και κατέλαβε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις κατακτώντας έτσι το κύπελλο, το οποίο οδηγεί την ομάδα του Παραρτήματος στη δωρεάν συμμετοχή της, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού!
 
Στην ομάδα χορού «Φτερά της ψυχής» του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας απονεμήθηκε από την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης, το τιμητικό βραβείο της «Θεατρικής χορογραφίας».
 

Στην ομάδα «Αστέρια Ζωής» του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για την Διαπολιτισμική Χορογραφία και σε όλους τους συμμετέχοντες χορευτές αναμνηστικό μετάλλιο και βεβαίωση. Η χορογράφος της ομάδας, κ. Ξένια Πεχλιβανίδου, επέλεξε για φέτος το θέμα «Γέφυρες κτίζουμε, Φράγματα Γκρεμίζουμε – Πρόσφυγες».
 
Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου κ. Σωτήρης Σωτηριάδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, το τακτικό μέλος του Δ.Σ. κα Κυριακή Καρνετσή και τα αναπληρωματικά μέλη κ. Άρτεμις Βελικοπούλου και κ. Χαρίκλεια Γιαννακίδου.
 
Οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα άτομα με αναπηρία των τριών Παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ από τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη μεγάλη και άρτια οργανωμένη γιορτή ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. Μέσα από την τέχνη του χορού προβλήθηκαν και αναδείχθηκαν οι εξαιρετικές δυνατότητες και αρετές τους στο συγκεκριμένο  αντικείμενο και με τη  δύναμη της ψυχής τους, χάρισαν για μια ακόμα φορά ένα ανεπανάληπτο μάθημα ζωής!

Να σημειωθεί τέλος ότι σε ανακοίνωσή του το Κέντρο εκφράζει «τις θερμότερες ευχαριστίες στην κυρία Μαρία Καραπαναγιώτη και φυσικά στους  εθελοντές και τις εθελόντριες που κάθε χρόνο δίνουν σώμα και ψυχή για να περάσουμε τόσο όμορφα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.