«Το κεντημα ειναι γλεντημα…κι η ροκα το σεργιανι»

Ταξίδι στα παραδοσιακά επαγγέλματα και την Ελλάδα στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του ΜΟΚ

Τον παραδοσιακό χορό με τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο χρόνο θα συνδυάσει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θερινό Θέατρο Κομοτηνής, πραγματοποιώντας την ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση με τίτλο «Το κέντημα είναι γλέντημα…κι η ρόκα το σεργιάνι».
 
Στην παράσταση θα συνδεθούν μουσικά τα παραδοσιακά επαγγέλματα με μια βόλτα σε όλη την Ελλάδα, ενώ πριν από αυτή θα τιμηθεί ο επί πολλά έτη Πρόεδρος του ΜΟΚ π. Δημήτριος Βασιλειάδης για την προσφορά του.
 
Η παράσταση αποτελεί ένα όμορφο ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από τη μουσική, το χορό και το τραγούδι, σημείωσε ο Πρόεδρος τους ΜΟΚ κ. Στέφανος Κούκλαρης, ο οποίος ευχαρίστησε για τη στήριξή τους τη ΔΚΕΠΠΑΚ, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης που στηρίζουν το Σύλλογο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά και τα μέλη των χορευτικών ομάδων που αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για το στήσιμο της παράστασης.
 

Η παράσταση αποτελεί τη συνέχεια της παράδοσης του ΜΟΚ να διοργανώνει μεγάλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, σημείωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της σχολής παραδοσιακού χορού στον ΜΟΚ, κ. Βασίλης Βασιλείου, τονίζοντας πως αυτή φέτος είναι εμπνευσμένη από το επιμορφωτικό πρόγραμμα που είχαν για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, με αναφορά στα παραδοσιακά επαγγέλματα.
 
Παράλληλα κλείνουν τη φετινή χορευτική χρονιά με μια μουσική περιήγηση στην Ελλάδα, από την Ανατολική, Δυτική και Βόρεια Θράκη, στην Κοζάνη, την Πέλλα, την Ικαρία και την Τζια.
 
Συνολικά συμμετέχουν 150 άτομα, από όλα τα τμήματα του συλλόγου, παιδικές ομάδες (αρχάριους, ενήλικες και ομάδα παραστάσεων), ενώ την παράσταση θα καλύψουν τα μουσικά σχήματα Λόζιος και Ανακατωσιά από την Κοζάνη, η Εβρίτικη Ζυγιά, ο Νίκος Μπόζογλου στο ακορντεόν, ο Νίκος Βερβερίδης στο λαούτο και η Αρετή Καντηλάκη στο βιολί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.