Το Καταφυγιο του Πολιτιστικου Συλλογου Ιασμου ζητα εκμισθωτη

Ο Σύλλογος αδυνατεί πλέον να το συντηρήσει αλλά δεν θέλει να μείνει αδρανές

Στην εκμίσθωση του ορεινού καταφυγίου που βρίσκεται στην κατοχή του στην περιοχή Πολύαρνο, βόρεια από την κωμόπολη του Ιάσμου προχωράει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου.
 
Ο Σύλλογος απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που επιθυμούν κατόπιν μισθίου να ενοικιάσουν τον χώρο με σκοπό την εκμετάλλευσή του, και πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Ηλία Μπούκα, γιατί πλέον αδυνατεί να το συντηρήσει κατάλληλα, και επιθυμεί να μην μένει αδρανές. «Εμείς για πολλά χρόνια το διαχειριζόμαστε οι ίδιοι, όμως μετά από κάποια στιγμή δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε, για αυτό το θέσαμε στη γενική συνέλευση και μας έδωσε την άδεια να προχωρήσουμε» τόνισε, για αυτό και εξέδωσαν την πρόσκληση, και στο επόμενο διάστημα περιμένουν τους επίδοξους εκμισθωτές να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση.
 

Οι ίδιοι επιθυμούν η παραχώρηση να είναι προς εκμετάλλευση και όχι απλά προς χρήση, ώστε κάποιος να το προσέξει και να το λειτουργήσει.
 
Παράλληλα ευελπιστούν ότι η παρουσία ενός εκμισθωτή στο χώρο θα βοηθήσει στη βελτίωσή του γενικότερα, για αυτό επιθυμούν μακροχρόνια μίσθωση, τουλάχιστον πέντε ή δέκα χρόνων.
 
Προς το παρόν περιμένουν τους ενδιαφερόμενους, και ελπίζουν πως μέσα σε ένα δίμηνο θα υπάρχουν σοβαρές προτάσεις με τις οποίες θα μπορούν να ασχοληθούν. 

Σχετικά με το καταφύγιο 

Το καταφύγιο βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από τον Ίασμο και η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται μέσω χωματόδρομου που βρίσκεται σε καλή κατάσταση (μονοπάτι Ε6). Δημιουργήθηκε το 1998 μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Leader II» με σκοπό την ανάδειξη του ορεινού όγκου της Ροδόπης και την προσέγγιση τουριστικών ρευμάτων στην περιοχή. Το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 30 άτομα και περιλαμβάνει τους εξής χώρους:
 
– Στο ισόγειο υπάρχει πολυχώρος με κουζίνα, τραπεζαρίες και σαλόνι.
– Στον πρώτο όροφο υπάρχουν 4 δωμάτια τα οποία διαθέτουν όλα τη δική τους τουαλέτα και ντουζ.
– Το καταφύγιο υδροδοτείται μέσω δεξαμενής ικανής να καλύψει τις ανάγκες όλων των επισκεπτών και ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια υψηλής τάσης. Επίσης η θέρμανση του κτιρίου γίνεται μέσω εγκατάστασης καυστήρα πετρελαίου ενώ στο σαλόνι υπάρχουν 2 τζάκια.

Info

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Μπούκα Ηλία (6932380550) και τον υπεύθυνο του καταφυγίου και μέλος του Δ.Σ κ. Μυλωνά Αναστάσιο (6937375448).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.