Το Καρναβαλι της Ξανθης γεμισε και τα ξενοδοχεια της Κομοτηνης

Δεν υπάρχει ακόμα σημαντικό ενδιαφέρον για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

Η μεγάλη συμμετοχή στο Καρναβάλι της Ξάνθης, που κορυφώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση, βοήθησε και τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής, που είδαν τις κλίνες τους να γεμίζουν από καρναβαλιστές που δεν βρήκαν καταλύματα στην γειτονική πόλη.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Γεώργιος Κυρατζόγλου, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, το καρναβάλι της Ξάνθης, προκάλεσε το αδιαχώρητο στα ξενοδοχεία και της Κομοτηνής, που σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής.
 
Φέτος μάλιστα παρατηρήθηκε και ενδιαφέρον από τις γειτονικές χώρες για διαμονή, την παραμονή του καρναβαλιού της Ξάνθης, τόσο από Βουλγαρία, όσο και από Τουρκία, παρόλο που πολλές φορές δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν.
 
Και αυτό γιατί πολλές από τις κλίνες έχουν κλείσει από πρακτορεία, που οργανώνουν εκδρομές για το καρναβάλι της Ξάνθης από γειτονικές και όχι μόνο πόλεις, πριν τα Χριστούγεννα.
 
Πάντως η όποια κίνηση υπάρχει λόγω του καρναβαλιού, περιορίζεται μόνο σε μία ή δύο μέρες, μιας και δεν φαίνεται να υπάρχουν εκδηλώσεις που να κρατούν τους εκδρομείς για περισσότερες ημέρες.

Δεν έχει γίνει γνωστά ακόμη τα καρναβάλια της Κομοτηνής 

Να σημειωθεί επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η φετινή καρναβαλική εκδήλωση και στην Κομοτηνή, που έγινε μια βδομάδα νωρίτερα, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, δεν μεταφράστηκε σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, πλην των επισκεπτών που ήρθαν με συλλόγους από τους γειτονικούς νομούς για να συμμετάσχουν στην παρέλαση της Κομοτηνής.
 
Αυτό βέβαια ο κ. Κυρατζόγλου θεωρεί ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Κομοτηνή είναι σχετικά νέες, και πως αν συνεχίσουν να γίνονται με σταθερότητα, μπορεί να προσελκύσουν επισκέπτες, ακόμα και αν δεν πρόκειται να γίνει αυτό με την ένταση που γίνεται στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.