Το «καρφι» του Αχμετ Ιλχαν για τον Νικο Αγγελιδη

Την ενόχλησή του για τη στάση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Νίκου Αγγελίδη, εξέφρασε ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι, κ. Αχμέτ Ιλχάν, στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησής του με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γιώργο Παυλίδη. Στις δηλώσεις του, όπου υπογράμμισε αρκετές φορές τη συμβολή του περιφερειάρχη και την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία στο πεδίο της κατάθεσης προτάσεων για το νέο αναπτυξιακό νόμο, δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και ένα «καρφί» για τον κ. Αγγελίδη. Συγκριμένα, υποστήριξε πως παρότι ο ίδιος μεσολάβησε ώστε ο πρόεδρος του ΕΒΕ να λάβει μέρος στη διαδικασία της ακρόασης των φορέων, κατά παρέκκλιση του σχετικού πρωτοκόλλου, εκείνος τελικά δεν αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία και προτίμησε να αποστείλει εγγράφως τις προτάσεις του στην Επιτροπή Παραγωγής, Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Καλό θα ήταν όμως να είχε παραστεί ο ίδιος και να είχε εκφέρει την άποψή του στην ολομέλεια, όπου θα είχαμε τη δυνατότητα για καλύτερη υπεράσπισή του», σχολίασε με νόημα, κλείνοντας αυτήν την αναφορά του.
 
Ολόκληρο το απόσπασμα της δήλωσης του κ. Ιλχάν για τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου έχει ως εξής:
 
«Σε αυτόν τον νέο αναπτυξιακό νόμο πήραμε μια πρωτοβουλία να καλέσουμε στην ακρόαση των φορέων όλους τους φορείς της Ροδόπης. Στην ακρόαση φορέων βέβαια καλούνται οι πανελλήνιες οργανώσεις. Αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας της Θράκης ζήτησα να κληθούν και οι Θρακιώτες. Όντως έγινε δεκτή η πρόταση από την πρόεδρο της Επιτροπής και την κυβέρνηση και κλήθηκε ο κ. Αγγελίδης. Δυστυχώς, ο κ. Αγγελίδης δεν παραστάθηκε αυτοπροσώπως-γιατί θεσμός της ακρόασης είναι να έρχονται οι ίδιοι- και έστειλε εγγράφως τις προτάσεις του στην επιτροπή. Καλό θα ήταν όμως να είχε παραστεί ο ίδιος και να είχε εκφέρει την άποψή του στην ολομέλεια, όπου θα είχαμε τη δυνατότητα για καλύτερη υπεράσπισή του…». Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.