Το ΚΑΠΗ Κομοτηνης στην Εκθεση Θρακη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλές μνήμες έφυγαν από την αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας τα μέλη του ΚΑΠΗ Κομοτηνής που επισκέφθηκαν την έκθεση ΘΡΑΚΗ, 80 χρόνια από την ενσωμάτωση στον κορμό της Ελλάδας.

Με το πέρας της ξενάγησης οι παρευρισκόμενοι θέλησαν να περιπλανηθούν για λίγο ανάμεσα στα εκθέματα και να κρατήσουν τις πλούσιες εικόνες.

Η κ. Στέλλα Πούλιου είχε δει την έκθεση στην Αθήνα και για δεύτερη φορά κρατάει τις καλύτερες εντυπώσεις: «Όταν την επισκέφθηκα στη Βουλή ήταν έξι λεωφορεία από τη Θράκη». Τα αντικείμενα που εκτίθενται είναι ιδιαίτερα οικεία.

Από το Νευροκόπι Δράμας κατάγεται η κ. Γεωργία Κουλεδάκη και έμεινε ενθουσιασμένη από την έκθεση: «Πολύ ωραία όλα τα εκθέματα. Εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω να έρθει όλος ο κόσμος να την επισκεφθεί».

Ο σύζυγός της κ. Ελευθέριος Κουλεδάκης θα προτιμούσε μια μόνιμη έκθεση που να σχετίζεται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης για να εξοικειωθούν με την πρόσβαση όλοι οι πολίτες. «Θα ήταν καλό να μπορούν να τα δουν όλα αυτά οι τουρίστες που έρχονται στην Κομοτηνή».

Η κ. Αναστασία Γιαννή είναι από την Κομοτηνή και θεωρεί την έκθεση ως ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. «Είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία. Θα επιθυμούσα να γίνεται πιο συχνά κάτι παρόμοιο για να έρχονται όχι μόνο οι κάτοικοι της πόλης αλλά από όλη την Περιφέρεια. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε αυτά που έχει η Κομοτηνή.

Θα πούμε στις φίλες μας να έρθουν να δουν την έκθεση»
.

Η εργοθεραπεύτρια του ΚΑΠΗ Κομοτηνής, κ. Νανά Γιαννούλη έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ξενάγηση που έτυχαν οι παρευρισκόμενοι. «Δημιουργήσαμε μια ομάδα από το ΚΑΠΗ Κομοτηνής αν και τα περισσότερα μέλη απουσιάζουν. Θα ξανάρθουμε με άλλα μέλη γιατί η έκθεση είναι πολύ σημαντική και οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον».

Η κ. Γιαννούλη θεωρεί την έκθεση ολοκληρωμένη γιατί αγκαλιάζει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και τις εποχές: «Παρουσιάζεται μια πλήρης εικόνα της Θράκης όλων των εποχών».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.