Το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης αποχαιρετα την Εφη Καλλιγα

Μία αρχόντισσα «έφυγε»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πενθεί για τρίτη φορά μέσα στο 2020. Η Έφη Καλλιγά, μέλος της ιδρυτικής ομάδας που εμπνεύσθηκε τη δημιουργία μίας ζωντανής εστίας πολιτισμού για τη Θράκη, απεβίωσε πλήρης ημερών στην Αθήνα.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του το Ίδρυμα επισημαίνει για την εκλιπούσα:

«Δοκιμασμένη στην πράξη αρχιτέκτονας, πρωτοπόρος στο γυναικείο κίνημα των δεκαετιών από το 1970 έως και τις αρχές του 2000, η μακροβιότερη πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων, σημαίνον στέλεχος στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, χαρακτηριζόταν από αγάπη για τη ζωή, κέφι και νεανικό ενθουσιασμό σε κάθε προσέγγισή της.

Η πόλη της Ξάνθης οφείλει μία σημαντική ψηφίδα της ιδιοπροσωπείας της στην Έφη Καλλιγά. Ήταν εκείνη που, γοητευμένη από τις παλαιές καπναποθήκες της Ξάνθης που κατέρρεαν, πρότεινε να χρησιμοποιήσει το Ίδρυμα ως έδρα του ένα από αυτά τα κτήρια. Συμμετείχε προσωπικώς και στις δύο υποδειγματικές ανακατασκευές των καπναποθηκών που σήμερα χρησιμοποιεί το ίδρυμα. Σήμερα οι καπναποθήκες αντιμετωπίζονται με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό συγκριτικά με το 1998, που το ίδρυμα ξεκίνησε τη ζωή του στην Ξάνθη.

Στην οικογένειά της, στα παιδιά της Αλεξάνδρα και Στέφανο καθώς και στα αγαπημένα της εγγόνια ευχόμαστε δύναμη για να ξεπεράσουν το τραγικό γεγονός. Η Έφη Καλλιγά υπήρξε μία πραγματική αρχόντισσα. Έτσι θα την θυμόμαστε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.