Το «φαρμακο» στην υποστελεχωση της Τεχνικης Υπηρεσιας βρηκε ο Δημος Κομοτηνης

Τρεις εξωτερικοί συνεργάτες συμβάλουν ήδη στην ωρίμανση μελετών για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου

Γιάννης Γκαράνης
«Θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε πολλές ώριμες μελέτες μέχρι το τέλος του χρόνου»

Την επιτάχυνση της ωρίμανσης και ένταξης έργων του Δήμου Κομοτηνής σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα ελπίζει πως θα πετύχει ο Δήμος Κομοτηνής, με την απασχόληση τριών μηχανικών, ως εξωτερικών συνεργατών, ειδικά για αυτά.

Ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνηση, σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στα στελέχη της.

Ταυτόχρονα αυτή η κίνηση θα μειώσει το φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν σε άλλα σημεία τόσο για τη συντήρηση όσο και νέα έργα που θα κάνει με ιδίους πόρους ο Δήμος.

Παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες αλλά και όλα τα κτίρια του Δήμου

«Από την αρχή, ως νέα διοίκηση, είχαμε κάνει ένα πολύ ‘βαρύ’ τεχνικό πρόγραμμα, με πολλά έργα, και έπρεπε ή η τεχνική υπηρεσία να στελεχωθεί, ή να βρούμε εξωτερικούς συνεργάτες» ανέφερε, και με δεδομένη την έλλειψη νέων προσλήψεων προχώρησαν στη δεύτερη επιλογή.

Για αυτό και πλέον έχουν συνεργασία με 3 μηχανικούς, ως εξωτερικούς συνεργάτες, που βοηθούν αποκλειστικά στα έργα για προγράμματα του ΕΣΠΑ, που θα αναλάβουν να ωριμάσουν όλα τα έργα που θα κατατεθούν τόσο σε αυτή όσο και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το μεγάλο έργο της περιοχής της παλιάς Νομικής, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση τόσο του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΓΕΛ-2ου ΕΠΑΛ, αλλά και του συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ.

Επίσης θα δοθεί έμφαση και στην ωρίμανση έργων που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο αναμένονται προσκλήσεις.

«Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος Κομοτηνής έχει εξωτερικούς συνεργάτες που μπορούν να τον βοηθήσουν σε ένα και μοναδικό τομέα, που είναι όμως και ο πιο κρίσιμος» τόνισε.

Σημαντική ωρίμανση των μελετών

Και αυτό γιατί για πολλά χρόνια υπήρχαν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα όμως πέρα της ΔΕΥΑΚ, ο Δήμος δυσκολευόταν να ωριμάσει τα έργα ώστε να προχωρήσουν στην ένταξή τους. «Θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε πολλές ώριμες μελέτες μέχρι το τέλος του χρόνου, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να εντάξουμε έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο» διαβεβαίωσε ο κ. Γκαράνης για να εξηγήσει πως προτεραιότητά τους παραμένει η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, αλλά και κτίρια του Δήμου όπως το Δημαρχείο, το κολυμβητήριο και όλα τα κτίρια που χρειάζονται παρέμβαση.

«Οι τρείς εξωτερικοί συνεργάτες είναι σημαντική προσθήκη για τον Δήμο Κομοτηνής, και περιμένουμε να έχουμε σημαντική ωρίμανση των μελετών» ανέφερε.

Προχωρούν και τα έργα από την Τεχνική υπηρεσία

Όσο για τα έργα που συνεχίζονται από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά και καινούρια τόσο εντός πόλης ή στους οικισμούς που γίνονται με ιδίους πόρους, όπως οι παρεμβάσεις στο Πάρκο, οι ασφαλτοστρώσεις, αυτά επίσης προχωρούν, με τον κ. Γκαράνη να τονίζει πως η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά και σε επιπλέον έργα.

Άλλωστε ένας από τους λόγους της απασχόλησης των εξωτερικών συνεργατών, ήταν να μετατοπιστεί σημαντικό βάρος από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε για τα έργα που γίνονται με ίδιους πόρους, να γίνουν μελέτες με στόχο να αναβαθμιστούν τα σημεία που δεν μπορούν να ενταχτούν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.