Tο Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων χανει την δραστικοτητα του

Σύμφωνα με την εισήγηση της Κομισιόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αδυνατεί να εξετάσει αποτελεσματικά και έγκαιρα τις υποθέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν όλο και περισσότερο αυξητική τάση.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι 44 χιλιάδες άτομα κατέφυγαν πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο αποτελεί ελπίδα για τους 800 εκατ. ανθρώπους που ζουν στα κράτη – μέλη της Κομισιόν όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όμως όπως υπογραμμίζεται το Δικαστήριο του Στρασβούργου αδυνατεί να εξετάσει τις υποθέσεις με την υπάρχουσα δομή του.

Επίσης στην εισήγηση υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις που περιμένουν στη σειρά έχουν φτάσει τις 82 χιλιάδες, ενώ αναμένεται να τριπλασιαστεί αυτός ο αριθμός μέσα σε πέντε χρόνια.

Με σκοπό να εμποδιστεί η συσσώρευση των υποθέσεων στην εισήγηση προτείνεται να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των νομικών που εργάζονται στο Στρασβούργο, ενώ στις χώρες που σημειώνονται οι περισσότερες καταγγελίες να λειτουργήσουν γραφεία, στα οποία θα γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Γκιουνδέμ

13/01/2005

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.