Το εργο «Oliveinourlife» της Ε΄ταξης του Μειονοτικου Δημοτικου Σχολειου Μαστανλη Κομοτηνης διεκδικει το μεγαλο ευρωπαικο βραβειο

Έχοντας καταταγεί ανάμεσα στα 12 καλύτερα πανευρωπαϊκά προγράμματα Μέσω της πλατφόρμας eTwinning

Για μια ακόμη φορά τα νέα που έρχονται από την εκπληκτική Ε΄τάξη του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη της Κομοτηνής είναι εξαιρετικά. Αφού το έργο των μικρών μαθητών με θέμα «Oliveinourlife» κατατάχθηκε, πριν από λίγες μέρες, πανευρωπαϊκά, ανάμεσα στα 12 καλύτερα προγράμματα, διεκδικώντας το μεγάλο ευρωπαϊκό βραβείο. 

eTwinning, η ηλεκτρονική κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης

Να σημειώσουμε ότι το περί ου ο λόγος έργο των παιδιών παρήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, στο οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί, υπενθυμίζοντας απλώς ότι το eTwinning είναι ουσιαστικά μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες, και στην οποία όλοι οι προαναφερθέντες μπορούν να συμμετέχουν, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης. Η δράση eTwinning προωθεί δηλαδή τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία. 

Τα έργα των μαθητών της Ε’τάξης του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη


Τα παιδιά της Ε΄τάξης του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη της Κομοτηνής που συμμετείχαν σ’ αυτή τη δράση δημιούργησαν, με τη συνεργασία σχολείου της Τουρκίας για τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, δύο έργα. Περισσότερο συγκεκριμένα, τα παιδιά από την Κομοτηνή και τα παιδιά από την Σιλίφκε της Τουρκίας, έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς τη μεσογειακή κουλτούρα αλλά και την κοινή γλώσσα ως εργαλείο επικοινωνίας, σχεδίασαν κι εκπόνησαν από κοινού τα προγράμματα «Oliveinourlife” και “Traditionalgames”, με τα οποία, αφού κατέκτησαν την εθνική και την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας, ένα από αυτά, εκείνο με το θέμα «Oliveinourlife», κατατάχθηκε, πριν από λίγες μέρες, πανευρωπαϊκά, ανάμεσα στα 12 καλύτερα προγράμματα, διεκδικώντας το μεγάλο ευρωπαϊκό βραβείο.
 
Καλή επιτυχία παιδιά, και με το πρώτο βραβείο τώρα, και θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και τους δασκάλους σας!!! Αν και η προσπάθειά σας ήδη πρώτους σας έχει κατατάξει στην καρδιά μας!!!Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.