Το επος του ’40 τιμησε η εκπαιδευτικη κοινοτητα

Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης από εκπαιδευτικούς και μαθητές την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στο Ηρώο Κομοτηνής μαθητές και εκπαιδευτικοί της πόλης, ξεκινώντας έτσι τις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
 
Οι σημαιοφόροι από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας βρέθηκαν στο χώρο, σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία και δείχνοντας πως η νέα γενιά δεν ξεχνά τους αγώνες εναντίον της ιταλικής και αργότερα της γερμανικής εισβολής, και της κατοχής που ακολούθησε.
 
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ν.π.δ.δ. και τους Οργανισμούς.
 

Να θυμίσουμε ότι ο εορτασμός κορυφώνεται σήμερα Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, με τις παρακάτω εκδηλώσεις:
 
08:00 – Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές  του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ  ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια. 10:30 – Επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στο ναό, ο πανηγυρικός της ημέρας.
 
11:00 – Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στο χώρο του ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
 
11:30 – Παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λ.π. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας – οδός Ορφέως – οδός Βενιζέλου.
Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.
 
17:00 – Υποστολή της σημαίας στον χώρο του ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.