Το επομενο Σαββατοκυριακο ο υφυπουργος Υγειας Γ. Κωνσταντοπουλος στην Αλεξανδρουπολη

Ένα σχετικό κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί αναφορικά με την ενίσχυση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με προσωπικό, μετά τον πρόσφατο ορισμό νέου διοικητού και λόγω της αναμενόμενης επίσκεψης του υφυπουργού Υγείας και του διοικητή της ΔΥΠΕ από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τοποθετήθηκε τις τελευταίες μέρες του 2007 καινούριος διοικητής, ο Χρυσόστομος Ξανθόπουλος, ο οποίος κατείχε τη θέση του διευθυντή της Εφορίας Αλεξανδρούπολης. Ανέλαβε καθήκοντα σε μια δύσκολη για το νοσοκομείο περίοδο όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όπως κατά καιρούς έχει αποτυπωθεί σε συσκέψεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον Έβρο και τη Ροδόπη, αλλά και μέσα από τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων καθώς και συνδικαλιστών από το χώρο της υγείας. Και βέβαια οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν μεταφερθεί από αντιπροσώπους του νομού Έβρου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε επισκέψεις τους στην Αθήνα.

Στόχος των αιτημάτων η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η διασφάλιση καλύτερων συνθηκών δουλειάς για νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που έχει φτάσει στα όρια της βιολογικής αντοχής του και διεκδικεί προσλήψεις «εδώ και τώρα».

Ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου Γιώργος Μηνόπουλος, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης γνώριζε από κοντά τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και συνεχίζει να τα παρακολουθεί με την τωρινή του ιδιότητα. Ο κ. Μηνόπουλος σχολίασε, μιλώντας στον ΠτΘ, «ενώ ψάχναμε για νοσηλευτές είχαμε χάσει και το διοικητή του», για ν’ αποτυπώσει ότι ο ορισμός του κ. Ξανθόπουλου στη θέση του διοικητή αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια θετική έκβαση. «Όταν είχαμε συναντήσει μαζί με το νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη τον υφυπουργό Υγείας κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα νοσοκομεία, είχαμε μιλήσει για τα νοσοκομεία Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και είχε πει πως όταν τοποθετηθεί ο νέος διοικητής θα έρθει επάνω να δει τα προβλήματα γιατί είναι πολλά.

Ως υπερνομαρχία, μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξασφαλίσαμε ένα αυτοκίνητο που είναι σαν μεγάλο λεωφορείο και είναι για αιμοληψίες. Τα εγκαίνια πρόκειται να γίνουν μέσα στις προσεχείς μέρες. Ο διοικητής του νοσοκομείου είναι σε συνεννόηση με τον υπουργό και τον διοικητή της ΔΥΠΕ από τη Θεσσαλονίκη για να έρθουν το ερχόμενο τριήμερο στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εγρήγορση και κινητικότητα και κάποια στιγμή ο υφυπουργός θ’ ανέβει, μόλις προσαρμοστεί ο νέος διοικητής».
Στόχος αυτών των επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για την περιοχή.

Ο κ. Μηνόπουλος τις επόμενες μέρες σκοπεύει να συναντηθεί με τον κ. Ξανθόπουλο για να συζητήσει μαζί του τα προβλήματα του νοσοκομείου που ήδη γνωρίζει και να δηλώσει στήριξη, σε ένα κοινό αγώνα για την ενίσχυση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Μαρία Αμπατζή

..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.