Το επισημο προγραμμα για τον εορτασμο της 100ης επετειου απο την ενσωματωση

Χωρίς την παρουσία πολιτών οι εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας για την 100η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής στις 13 και 14 Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα η περιφέρεια. Ωστόσο όπως σπεύδει να διευκρινίσει η ίδια «οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου, της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και της Θράκης ευρύτερα, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν  χωρίς την πρόσκληση και την παρουσία πολιτών, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Όπως και να ‘χει σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν οι εξής επετειακές εκδηλώσεις:

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

10:30: Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής,  παρουσία Αρχών και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή.

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας

11.15: Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων της πόλης εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής.

18.30: Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής και  απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή.

19.00: Υποδοχή της Σεπτής Εικόνας της Θεομήτορος της  Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα μεταφερθεί με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων.

10.00:  Επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων η 9.45 π.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.