Το «ευχαριστω» του Δημου Κομοτηνης στους 5 νοσηλευτες που μετακινηθηκαν στο «Ιπποκρατειο» στη Θεσσαλονικη

θα τιμήσει τους νοσηλευτές και θεσμικά μέσα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Κομοτηνής απευθύνει εκ μέρους των δημοτών του ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πέντε νοσηλευτές του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που μετακινήθηκαν στην «πρώτη γραμμή» της υγειονομικής μάχης, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της πόλης, στη ΜΕΘ αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Κατανοεί την έλλειψη που θα προκαλέσει η απουσία τους από το νοσοκομείο της πόλης, καθώς πρόκειται για προσωπικό που εργαζόταν στη ΜΕΘ του Σισμανογλείου, μια ΜΕΘ η οποία παραμένει non covid, αναγνωρίζει, όμως, ότι ενισχύοντας με υγειονομικό προσωπικό τη Θεσσαλονίκη συμβάλλει ουσιαστικά στη συνολική ενίσχυση της Βόρειας Ελλάδας. Η ενημέρωση ότι οι νοσηλευτές που θα στηρίξουν το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο ήδη ξεκίνησαν ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης, ώστε ν’ ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα, δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, καθώς όταν το προσωπικό αυτό επιστρέψει στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής θα έχει επιπρόσθετες εξειδικευμένες γνώσεις, που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής υποστηρίζει ότι η αλληλεγγύη των νοσηλευτών  χρειάζεται παράλληλα και κύρια τη στήριξη του κράτους και των θεσμικών φορέων, για να επέρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα της καίριας αντιμετώπισης της πανδημίας. Το κράτος οφείλει να διαθέτει τα απαραίτητα υγειονομικά όπλα, καθώς, επίσης, επαρκές κι εξειδικευμένο προσωπικό με εργασιακές σχέσεις αξιοπρεπείς, αντάξιες μιας πολιτείας που δηλώνει ότι προστατεύει την υγεία και την ευημερία των πολιτών, όπως, άλλωστε, οι ευρωπαϊκοί κανόνες το επιτάσσουν.

Ο Δήμος Κομοτηνής θα τιμήσει τους συμπολίτες μας νοσηλευτές μέσα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκφράσει και θεσμικά ένα δημόσιο «ευχαριστώ» εκ μέρους όλων των δημοτών.

Υπόσχεται δε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το όραμα των εργαζομένων και της κοινωνίας για δημόσια κρατική υγεία, μια μάχη που θα συνεχιστεί και στη μετά covid εποχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.