Το «ευχαριστω» των απολυμενων συμβασιουχων στην κοινωνια της Ροδοπης

Με συλλογικές μορφές αγώνα, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στην ΠΑΜ-Θ, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Από το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου και παρέμειναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για 56 συνολικά μέρες, στο στούντιο του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» βρέθηκαν εκπρόσωποι των απολυμένων συμβασιούχων – παρατασιούχων της Ροδόπης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των έως τώρα κινητοποιήσεων, των αιτημάτων αλλά και των επόμενων βημάτων τους.
 
Όπως τόνισαν και κατά την αποχώρησή τους από το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, αποχωρούν από τον χώρο της πολυήμερης κινητοποίησής τους αλλά δεν υποχωρούν από την διεκδίκηση των  αιτημάτων τους, το κύριο εκ των οποίων είναι η άμεση επαναπρόσληψή τους, σε ικανοποίηση των διαβεβαιώσεων που έχουν λάβει κατά καιρούς.
 
Οι ίδιοι εξιστόρησαν το ιστορικό της «περιπέτειάς» τους υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ένα πανελλαδικό φαινόμενο που αφορά τις προσλήψεις μέσω προκηρύξεων για οκτάμηνα το 2015 και το 2016, οι οποίοι παρέμειναν στις θέσεις τους μέσω παρατάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά μετά την τρίτη παράταση, και με το ελεγκτικό Συνέδριο να αποφαίνεται αρνητικά στις πληρωμές τους, το Υπουργείο τελικά προχώρησε σε διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, όπως και έγινε για μερίδα όμως μόνο αυτών, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό ανά την Ελλάδα να παραμένει άνεργο.
 
Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν υπάρξει όμως κατά καιρούς, τελικά προσλήφθηκε μέρος μόνο των  συμβασιούχων-παρατασιούχων, με τους υπόλοιπους να μένουν άνεργοι.
 
Για αυτό και οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε ένα πρωτόγνωρο, για την Κομοτηνή, τρόπο διαμαρτυρίας, κατασκηνώνοντας στο χώρο του πάρκου της Αγίας Παρασκευής. 

Γιάννης Στουπάς «Όταν έχεις πιάσει πάτο και δεν έχει πιο κάτω το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προχωράς» 

Σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη όπως εξήγησε οι κ.κ. Δημήτρης Βαρελάς και Γιάννης Στουπάς ο αριθμός των απολυμένων συμβασιούχων αγγίξει περίπου τους 50, από τους οποίους οι 18 από το Δήμο Κομοτηνής, οι οποίοι θα συνεχίσουν όπως επεσήμαναν τον αγώνα τους σε συνεργασία με συντονιστικές επιτροπές ανά νομούς, δια μέσου γενικών συνελεύσεων όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες μορφές αγώνα.
 
«Όταν δεν έχει από κάπου αλλού να πιαστείς αυτή τη στιγμή  τα δίνεις όλα για όλα σε αυτό που κάνεις. Δεν σε σταματάει τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Στουπάς κληθείς να μεταφέρει την υφιστάμενη κατάσταση και συνέχισε λέγοντας πως « ξέρουμε όλοι ότι οι τσέπες μας είναι άδειες. Γινόμαστε ρεζίλι στις οικογένειές μας γιατί δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε τα βασικά πράγματα, έχουμε φτάσει στον πάτο και δεν έχει πιο κάτω. Επομένως προχωράμε, επιμένουμε και όπου μας βγάλει». 

Δημήτρης Βαρελάς «Όλοι βιώνουμε τον ίδιο Γολγοθά» 

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για το σύνολο των απολυμένων όπως επεσήμανε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βαρελάς υπογραμμίζοντας πως «όλοι περνάμε τον ίδιο Γολγοθά. Είμαστε στην ίδια μοίρα και κατάσταση» για να σημειώσει ωστόσο πως αισιοδοξούν πως και οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης θα είναι θετικές για τους ίδιους και τους συναδέλφους τους σε πανελλαδικό επίπεδο. «Όλοι το ίδιο περνάμε. Προσωπικά εγώ σπουδάζω δυο παιδιά. Κάποιος άλλος κάνει κάτι άλλο. Όλοι περνάμε τον ίδιο Γολγοθά. Όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα και στην ίδια κατάσταση. Οι αποφάσεις που βγαίνουν άλλες είναι θετικές και άλλες αρνητικές. Οι ερμηνείες από τους δικαστές λίγο μας προβληματίζουν. Ευελπιστούμε ότι εδώ σε μας θα βγει θετική η απόφαση, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο για μας, το θέμα είναι να βγουν θετικές στο σύνολο, πανελλαδικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρελάς.
 
Στο πλευρό τους όπως τόνισαν βρίσκεται και η τοπική κοινωνία της Ροδόπης η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής αλλά και προγενέστερα στάθηκε στο πλευρό τους, όπως αντίστοιχα και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους με κάθε τρόπο.
 
Οι ίδιοι μάλιστα εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τους Ροδοπίτες συμπολίτες και συμπολίτισσες, ζητώντας μάλιστα «συγνώμη» για τυχόν ταλαιπωρίες που δημιούργησαν τονίζοντας όμως πως «αυτός ήταν ένας τρόπος η κοινωνία να ενημερωθεί μέσα από εμάς που υποφέρουμε και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.