Το ΔΠΘ δεν ξεχασε τους φοιτητες του που βρισκονται σε καραντινα

Μοιράστηκαν συσσίτια σε πάνω από 50 φοιτητές στην Κομοτηνή σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό

Ζωή Γαβριηλίδου: «Είναι μια ύψιστη στιγμή αλληλεγγύης και δείχνει πως φορείς της τοπικής κοινωνίας συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα στην κρίσιμη αυτή περίοδο»

Συσσίτιο σε όλους τους φοιτητές του που βρισκόταν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, φρόντισε να μοιραστεί το ΔΠΘ, σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό πρόσωπο του Πανεπιστημίου.

Το συσσίτιο μαγειρεύτηκε στις εστίες της κάθε πόλης, για τους φοιτητές που μπήκαν στην καραντίνα, και δεν μπορούσαν ούτε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά δεν μπορούσαν και εύκολα να έχουν πρόσβαση στο συσσίτιο αυτό.

Εντοπίζοντας αυτό το πρόβλημα, το ΔΠΘ προχώρησε σε αυτή την κίνηση, το μόνο Πανεπιστήμιο που έκανε κάτι ανάλογο, σημείωσε η Αντιπρύτανης Φοιτητικών υποθέσεων κ. Ζωή Γαβριηλίδου, μιας και διαπίστωσαν πως θα ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, την ώρα που βρίσκονται μακριά από συγγενείς και δικούς τους.

Για αυτό και με την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Κομοτηνή την πρώτη μέρα μοιράστηκαν 58 πακέτα, και με την σταδιακή έξοδο των φοιτητών από την καραντίνα, έχουν φτάσει στα 23. Αντίστοιχα αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη βρίσκονται στα 10 πακέτα, ενώ στην Αλεξανδρούπολη μοιράζονται περίπου 20 πακέτα.

Αυτό γίνεται για τις 14 μέρες της καραντίνας, μέχρι να τελειώσει και ο τελευταίος φοιτητής. «Είναι μια ύψιστη στιγμή αλληλεγγύης και δείχνει πως φορείς της τοπικής κοινωνίας συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα στην κρίσιμη αυτή περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιπρύτανης.

Πάντα αρωγοί οι Σαμαρείτες

Την διανομή στην Κομοτηνή έκανε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, ο υπεύθυνος του οποίου κ. Κώστας Ιμανιμίδης σημείωσε πως το ζήτησε το πανεπιστήμιο από αυτούς, και ήταν χαρούμενοι να μεταφέρουν το μεσημεριανό σε όποιον ήταν σε καραντίνα.

Ο αριθμός άλλαζε από μέρα σε μέρα, όμως σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τους φοιτητές που έμειναν σε καραντίνα σημείωσε ο κ. Ιμανιμίδης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως δυστυχώς δεν έχουν δομές υποστήριξης που θα μπορούσαν να μεταφέρουν και τυχόν άλλα είδη που χρειάζονται οι φοιτητές στο σπίτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.