To ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης επιστρεφει για 6η χρονια στο Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Παρουσιάζει την παράσταση «ΜΗΝΙΣ: Project στην Ιλιάδα του Ομήρου»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για έκτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Μαρωνείας–Σαπών» του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης παρουσιάζοντας την παράσταση «ΜΗΝΙΣ: Project στην Ιλιάδα του  Ομήρου» την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 9.00 το βράδυ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τρείς ηθοποιοί και δύο μουσικοί, καταπιάνονται με μια ξεχασμένη γλώσσα, μια αρχαία γραφή, έναν παλιό κόσμο, που είναι όμως ακόμα παρόν.

Σαν σύγχρονοι αοιδοί μιας αρχαίας ιστορίας, πλέκουν ο καθένας την τέχνη του και την παρουσία του, με την τέχνη του άλλου σε έναν διάλογο τόσο μεταξύ τους όσο και με το κείμενο και με το κοινό.

Πόσο μας αφορά η Ιλιάδα; Μπορούμε άραγε να διακρίνουμε τον μικρό ανθρώπινο κόσμο μας μέσα εκεί;

Δεν υμνεί καμιά  νίκη του καλού πάνω στο κακό η Ιλιάδα, ή κάποιο τρόπαιο που κατακτήθηκε μετά από νικηφόρο αγώνα, μόνο ξεσκεπάζει την ανθρώπινη αδυναμία που είναι η πηγή όλων των κακών και καταστρέφει τον κόσμο ολόκληρο γύρω της.

Οργή, θυμός, αλαζονεία, τιμή, κατάχρηση εξουσίας… σπέρνουν μόνο πόνο, για να μάθουμε ότι τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία –επιμέλεια κειμένου: Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση:  Βασίλης Φλώρος
Μουσικοί: Βασίλης Φλώρος – Γιώργος Κελεσίδης
Ηθοποιοί: Γιώργος Κουκαλιώτης, Άννα Μαχαιροπούλου, Βούλα Παναγιωτίδου

Info

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη και θα γίνει με  δελτία δωρεάν εισόδου. Η διανομή τους θα γίνει από:

Σάπες: Κέντρο Κοινότητας, εργάσιμες ημέρες  από τις 9 έως τις 2
Μαρώνεια: Δημοτικό Κατάστημα, 27, 29 και 31/7/2020 από 9 έως τις 2
Κομοτηνή: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, ωράριο καταστημάτων

H μεταφορά των θεατών θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση του δρόμου προς το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στις 8:00μμ και θα ολοκληρωθεί στις 9μμ ενώ η αντίστροφη πορεία θα ακολουθηθεί με το πέρας της παράστασης .Ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παραμείνει κλειστός.

Ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών έχει δρομολογήσει τη χρήση 3 μικρών ευέλικτων λεωφορείων, όπου θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες προκειμένου η μετάβαση στο χώρο και αντιστρόφως να γίνει με ασφάλεια και χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία για τους θεατές της παράστασης.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.