Το Δημοκριτειο παιζει μπασκετ!

Φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα τμήματα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στο παρκέ

Τουρνουά καλαθοσφαίρισης, με τη συμμετοχή φοιτητών από όλες τις σχολές και τα τμήματα, ετοιμάζεται να διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι αγώνες του «1ου Εσωτερικού Φοιτητικού Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης» προγραμματίστηκε να διεξαχθούν από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στο Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί- με την προϋπόθεση όμως ότι η ηλικία τους δεν υπερβαίνει τα 28 έτη. Εξαιρούνται οι τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα καλαθοσφαίριση, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο στην οργάνωση και υποστήριξη των αγώνων.
 
Στους αγώνες θα συμμετέχουν ομάδες ανδρών, γυναικών και μεικτές. Κάθε
ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 παίκτες. Επίσης,
στην περίπτωση μεικτών ομάδων η αναλογία των δύο φύλων θα πρέπει να
είναι 4/4 όσον αφορά στη σύνθεση και 3/2 όσον αφορά στον αγώνα. Κάθε ομάδα συμμετεχόντων μπορεί να αποτελείται από φοιτητές ενός ή περισσοτέρων τμημάτων, μιας ή περισσοτέρων σχολών του Πανεπιστημίου. Προπονητές και προπονήτριες ή συνοδοί των ομάδων μπορεί να είναι φοιτητές, φοιτήτριες, αλλά και μέλη του διδακτικού προσωπικού των σχολών και των τμημάτων.
 
Οι εκπρόσωποι των ομάδων καλούνται να στείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα 9 Μαΐου ως και την Κυριακή 15 του ίδιου μήνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Για λεπτομερή πληροφόρηση αναφορικά με το περιεχόμενο των δηλώσεων συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δημοκριτείου.

Να σημειωθεί ότι ως παράλληλη δράση προγραμματίζεται να λάβει χώρα διαγωνισμός σουτ τριών πόντων, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν από τα μέλη των ομάδων του τουρνουά.
 
Η μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων από τις τέσσερις πόλεις του Ιδρύματος προς το χώρο των αγώνων θα διασφαλιστεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου.
 
Πρόεδρος της διοργάνωσης είναι ο κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι οι κ.κ. Αλέξανδρος Καρυπίδης και Αθανάσιος Χατζηνικολάου, Επίκουροι Καθηγητές στο τμήμα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, υπεύθυνη οργάνωσης η κ. Ευστρατία Τσίτσκαρη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα ΤΕΦΑΑ και υπεύθυνος αγώνων ο κ. Ιωάννης Μπάρμπας, μέλος Ε.Ε.Π. στο ίδιο τμήμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.