Το δημαρχο Κομοτηναιων επισκεφτηκαν τα μελη του Συλλογου “Αστερια του Μαρμαρα”

Το δήμαρχο Κομοτηνής κ. Τάσο Βαβατσικλή επισκέφτηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τα Αστέρια του Μαρμαρά από την περιοχή της Προύσας, οι οποίοι παρευρέθηκαν χθες στην πόλη μας ως καλεσμένοι του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Κομοτηνής «Η Τραπεζούντα». Τα μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου έχουν ποντιακή καταγωγή, μετανάστευσαν στην περιοχή της Προύσας από την Τραπεζούντα. Οι δίαυλοι μεταξύ τον δυο συλλόγων άνοιξαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν τα μέλη του τουρκικού Συλλόγου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο Θρυλλόριο και στα Παρχάρια.

«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την απόδειξη ότι η προσέγγιση των δυο λαών γίνεται μέσα από τον πολιτισμό. Οι δίαυλοι που άνοιξαν το καλοκαίρι του 2004 συνεχίζονται και στέφονται από επιτυχία. Εμείς ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους και πιστεύουμε ότι οι επισκέψεις τους θα είναι τακτικές. Τους υποδεχόμαστε σαν φίλους, με ανοιχτή αγκαλιά και πιστεύουμε ότι αυτό που πραγματικά επιθυμούν και το θέλουν, θα το βρουν στην Ελλάδα» τόνισε στη σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Τάσος Βαβατσικλής.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αστέρια του Μαρμαρά» ο οποίος είναι και δήμαρχος της κωμόπολης Ορνεκκοϊ στην Περιοχή της Προύσας όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος κ. Μουσταφά Γιαβούζ ευχαρίστησαν τον δήμαρχο της Κομοτηνής για την πρόσκληση για να συμμετάσχουν το καλοκαίρι στα Παρχάρια σημειώνοντας «αυτοί οι πολιτιστικοί σύλλογοι έχουν γίνει σαν αδέλφια».

Τα κοινά που έχουν οι δυο σύλλογοι τόνισε στη δήλωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Κομοτηνής κ. Νικολαϊδης. «Δεν είναι μόνο ένας Σύλλογος από την Τουρκία, είναι ένας Σύλλογος που έχει την καταγωγή του από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Είμαστε άνθρωποι με κοινή κουλτούρα, κοινό πολιτισμό, μοιάζουμε σε πολλά. Έχουμε τα ίδια φαγητά, τις ίδιες συνήθειες». Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κομοτηνής «ο οποίος είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες του Συλλόγου μας,. Είναι ένας σύλλογος που αποτελείται από νέους ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι αγωνιζόμαστε με αγνές προθέσεις για τη διάσωση και την προβολή του ποντιακού πολιτισμού, αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής στην οποία ζούμε, του θρακικού πολιτισμού και της Θράκης» κατέληξε.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.