Tο Δεκεμβριο ξεκινα προγραμμα καταρτισης στη χρηση Η/Υ για 150.000 ατομα

Πρόγραμμα ύψους 30 δισ. δρχ, για την κατάρτιση περίπου 150.000 ατόμων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας”. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, κάθε ενδιαφερόμενος – εργαζόμενος ή άνεργος- θα μπορεί να πιστοποιήσει, με την απόκτηση ευρωπαϊκού διπλώματος, τις βασικές γνώσεις πληροφορικής.

Παράλληλα, μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα αρχίσει η υλοποίηση

προγράμματος, προϋπολογισμού 9 δισ. δρχ., για την κατάρτιση άνεργων πτυχιούχων, σε συναφή με την Πληροφορική επαγγέλματα. Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα απευθύνεται σε 3.000 άτομα. Αυτά ανακοίνωσε ο συντονιστής του επιχειρησιακού προγράμματος για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο του 7ου Συνεδρίου Εφαρμογών Πληροφορικής, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης INFOSYSTEM 2001.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαπίστωσε ότι υπάρχει μια γενική καθυστέρηση στη χώρας μας συγκριτικά με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στο “ξετύλιγμα” αυτού του προγράμματος.

Πάντως, επισήμανε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει προχρηματοδοτήσεις έργων που ξεπερνούν τα 50 δισ. δρχ., όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα εργαστήρια Πληροφορικής στα σχολεία, το πρόγραμμα “Δικτυωθείτε” του υπουργείου Ανάπτυξης και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν υπάρχει πίεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος, ενώ ερωτηθείς για το αν θα επηρεαστεί από τις διεθνείς συγκυρίες, απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Πάντως, υποστήριξε ότι η αγορά της Πληροφορικής θα δεχθεί κάποιους κλυδωνισμούς και ιδιαίτερα κάποιες εταιρίες που έχουν κάνει επενδύσεις στο εξωτερικό.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η συνεργασία που έχουν αναπτύξει ελληνικές εταιρίες του κλάδου της Πληροφορικής με αντίστοιχες επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς, θα τους επιτρέψουν να αναλάβουν από κοινού έργα, τα οποία απαιτούν διεθνή τεχνογνωσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.