Το δακρυ ενος μοναρχη και ο «Ροδοπιτης» Ερολ Ολτσακ

Όσο σοκαριστικό ήταν το γεγονός αυτό καθ’ αυτό του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, άλλο τόσο σοκαριστική, ήταν και η προχθεσινή εικόνα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της κηδείας του στενού του συνεργάτη Ερόλ Ολτσάκ, ο οποίος μαζί με τον 16χρονο γιo του αποτελούν δύο εκ των 256 και πλέον θυμάτων του πραξικοπήματος.
 
Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Τούρκος πρόεδρος ξέσπασε σε κλάματα ενώ εκφωνούσε τον επικήδειο λόγο σε ένα τέμενος στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να διακόψει τον επικήδειο λέγοντας «συλλυπητήρια στη χώρα μας».
 
Σοκαριστικό τόσο για τις έως τώρα δημόσιες εμφανίσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, που κάθε άλλο παρά διαχυτικό θα τον λέγαμε, όσο και για το ηγετικό προφίλ που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια του στυγνού και «μονάρχη».
 
Ο Ερόλ Ολτσάκ, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν αποτελούσε στενό φίλο και συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 1993 και έπειτα, επικεφαλής των προεκλογικών του εκστρατειών στο ΑΚΡ και σύμφωνα με τα τούρκικα ΜΜΕ, ήταν και εκείνος που εμπνεύστηκε το όνομα του κυβερνώντος κόμματος.
 
Επειδή όμως η εμπειρία και η γνώση, ειδικά στον χώρο της δημοσιογραφίας, θεωρούνται τα μεγαλύτερα προσόντα, ο συνάδελφος δημοσιογράφος Σάκης Αντωνίου, μοιράστηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το γεγονός ότι ο Ερόλ Ολτσάκ, καταγόταν από τη Ροδόπη και συγκεκριμένα από το χωριό Σκάλωμα του σημερινού δήμου Αρριανών.
 
Άξιοι Ροδοπίτες που μακάρι ευτυχούντες να μακροημερεύουν!!! Στον εκλιπόντα καλό κατευόδιο!!!Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.